سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دفاع نیوز (جانم فدای رهبر)

رییس جمهور شنبه شب بعد از اخبار سراسری ساعت 21 شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی ایران، درباره مهم ترین مسائل کشور با مردم سخن می گوید.
به گزارش واحد مرکزی خبر،دکتر احمدی نژاد شنبه 27 آذر در گفت وگوی مستقیم تلویزیونی با مردم به تشریح مسائل مهم کشور و موضوع هدفمند کردن یارانه ها خواهد پرداخت.


مدیر مسئول روزنامه ایران با شکایت مدعی‌العموم به دادسرا احضار شد
خبرگزاری فارس: مدیر مسئول روزنامه ایران ساعتی پیش و در شب تاسوعای حسینی با حکم دادسرای عمومی و انقلاب تهران احضار شد.

ادامه مطلب...

 شب نهم محرم و عزیز زهرا (سلام الله علیها) به ابن ‌سعد فرمودند «ای پسر سعد! آیا با من مقاتله می‌کنی و از خدا هراسی نداری؟ گمان می‌کنی که به حکومت ری و گرگان خواهی رسید؟».

ادامه مطلب...

آیت‌الله مجتبی تهرانی با تأکید بر اینکه امام حسین (ع) در واقعه عاشورا نسبت به انهدام فروع دین توسط امویان هشدار داده است، گفت: امام حسین (ع) این کار را کرد تا حجت را بر دشمن تمام کرده باشد.

                                              

ادامه مطلب...

به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از مرکز خبر حوزه، ایشان تاکید کرد:حماسه عاشورا و حرکت سید الشهداء باید به عنوان یک حرکت انسانی معرفی شده و مورد تأسی قرار بگیرد ،

آیت الله مدرسی افزود:سخنرانان باید به گونه‌ای از امام حسین(ع) و اهل بیت(ع) و یارانش صحبت کنند که گویا در میان ما هستند و ما باید اهداف آنان را دنبال کنیم و سیره نورانی‌شان را برای خود الگو قرار دهیم.

ایشان خاطر نشان کرد:حماسه  جانگداز کربلا را در چارچوب ملت، قوم و حتی مذهب خاصی محدود نکنیم؛ زیرا واقعه عاشورا به خاطر همه انسان‌ها اتفاق افتاده و متعلق  به همه است.

آیت الله مدرسی ادامه داد: رسالت عاشورا رسالتی جهانی بود  و ما باید آن را در سطح جهانی و  برای نجات تمام بشریت مطرح کنیم. آیا  امام حسین (علیه السلام) امتداد جدش پیامبر اکرم (ص) که خداوند او را به عنوان رحمةً للعالمین فرستاده بودند؟
ایشان خاطرنشان ساخت: بحران‌هایی چون هراس هسته‌ای، تروریسم، مواد مخدر و بحران‌های اقتصادی یک پیش‌آمد  نیست که بتوان به راحتی آن را حل کرد. تنها راه حل، چنگ زدن به این آیین والا و سیره امام حسین (علیه السلام) است

به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از مهر ، ماه محرم بدلیل واقعه عظیم عاشورا و به شهادت رسیدن امام حسین(ع) علاوه بر حرمت خاص، از حزن و اندوه بسیاری نیز برخوردار است، همه تلاش می‌کنیم در این ماه اعمالی داشته باشیم که به نزدیکی هرچه بیشتر به خاندان پیامبر اسلام(ص) منجر شود.

در اعمال این ماه آمده است: "زیارت عاشورا" را در محرم ترک نکنند و در جلسات روضه و عزاداری شرکت کنند .

به یاد عطش و مصائب خاندان رسول الله‏ (ص) در روز عاشورا باشند و نسبت‏ به سیدالشهدا(ع) اعلام همدردی کنند .

ارادتمندان امام حسین‏ (ع) دعای اول ماه محرم - که اول سال قمری است - را بخوانند و نماز شب اول ماه را به جای آورند .

از نیت‏ خالص و عبادات مخلصانه کوتاهی نکنند و مواظب باشند در عزاداری امام حسین‏ (ع) ریا و خودنمایی وجود نداشته باشد.

توجه به اعمال محرم و عنایت‏ به عزاداری و سوگواری، تعظیم شعائر الهی است که هر چه لطف و دقت در آن بیشتر باشد نورانیت و شرافت آن افزون‏ تر خواهد بود .

زیارت قبر آن حضرت و قبور اصحاب وی نیز در عاشورا و محرم فضیلت‏ بسیاری دارد .

------------------------

المراقبات؛ آیت الله ملکی تبریزی. کتاب شریف المراقبات، تألیف عالم ربانی و عارف گرانقدر مرحوم آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی است. این عالم بزرگوار در تبریز زاده شد و برای پیمودن راه علم و کمال به نجف اشرف مهاجرت و در آنجا به درجه اجتهاد نائل آمد. آن عارف بزرگوار تألیفات متعددی در اخلاق و عرفان دارد که از جمله کتاب شریف المراقبات است. این کتاب به منظور مراقبت از اوقات شریف و قابل استفاده در طول سال نوشته شده است.


وقتی صدا و سیما در چندین سال پیش با جوانی در بخش اخبار خود مصاحبه‌ی مفصلی را انجام داد، بسیاری شادمان گشتند و گمان کردند که ابن سینایی دیگر در راه است. جوانی بیست ساله که دکترا دارد و حافظ قرآن و نهج البلاغه است و رمان نوشته است و طب سنتی می‌داند و … . اما دیری نپائید که طبل رسوائی به صدا درآمد و پرده از دغل‌کاری‌های جوانک کنار رفت و دود بر دیگ خالی جعبه‌ی جادو ماند.

به گزارش روات حدیث سنگ بزرگ آن جوان خراسانی و چند نشریه‌ی منتقد کمالات کاهی آن جوان را بر باد داد، اما هم‌واره این پرسش بوده است که چه کسی در صدا و سیما، پر مخاطب‌ترین رسانه‌‌ی کشور، بر مدرک و سواد کارشناسان و صاحب‌نظران نظر دارد. این بحث اگرچه به همه‌ی حوزه‌ها و فنون مربوط است، اما این نوشته ناظر به مباحث دینی و کارشناسان آن در صدا و سیماست.

روشن است که هر کارشناسی باید در عرصه‌ی مورد بحث خبره باشد و متناسب با مبحث و موضوع دانش داشته باشد. در یکی از برنامه‌های سیما از فردی دعوت کرده بودند که در حوزه‌ی مخابرات و رسانه سخن بگوید. مهمان تلفنی از ایشان سؤالی پرسید و کارشناس محترم فرمود که با عرض پوزش چون تخصص من مخابرات نیست من نفهمیدم شما چه گفتید. مهمان تلفنی هم در جواب گفت پس چرا کارشناس این برنامه‌اید؟ تأسف بارتر از این پاسخ این نکته بود که این کارشناس محترم یک روحانی بود.





همان‌طور که نباید یک روحانی غیر متخصص در روز جهانی مخابرات بر صندلی کارشناسی بنشیند و نتواند پرسش تخصصی یک خبره را بفهمد و پاسخ دهد، نباید یک فرد که مطالعات دینی تخصصی ندارد، بر کرسی کارشناسی و مشاوره‌ی دینی تکیه دهد. این کارشناس اعم از این‌که روحانی باشد یا غیر آن باید تخصص و مطالعات کافی داشته باشد. اما متأسفانه بسیار و بسیار در صدا و سیما می‌بینیم که کسانی که منبر صدا و سیما را اشغال کرده‌اند و از دین برای مردم می‌گویند از تخصص برخوردار نیستند. نمونه‌های فراوانی را می‌توان شمرد. در یکی از برنامه‌های شبکه‌ی خبر وقتی مجری از روحانی‌ای از نسبت اخلاق و دین پرسید، روحانی محترم مثل آب خوردن نظریه‌ی اشاعره را به خورد مخاطبین و مجری داد. سخن این روحانی نه از این باب بود که نظریه‌ی خود وی بود، بل‌که به خاطر ناآگاهی از نظریات مطرح شده بود. نظریه‌ی دستور الهی در اخلاق که اشاعره به آن قائل‌اند نظریه‌ی باب میل عوام است و متدینان در نگاه نخست به این سخن روی می‌آورند. اما شیعه و معتزله منشأ خوبی و بدی افعال را امر الهی نمی‌دانند بل‌که قائل به حسن و قبح عقلی اند. این نزاع علمی، یکی از مهم‌ترین نزاع‌های شیعه و معتزله در برابر اشاعره است. اما صدا و سیما با دعوت از یک کارشناس ناکارشناس به تبلیغ اشعری‌گری می‌پردازد.

در سال‌های اخیر روی‌کرد صدا و سیما به کارشناسان دینی غیر روحانی مشاهده می‌شود. در برنامه‌های بامدادی، نیم‌روزی و پایان شب بسیاری از غیرروحانیون را می‌بینم که تکیه بر منبر صدا و سیما داده‌اند و از دین برای مردم می‌گویند. دور از انصاف است که همه‌ی آن‌ها را در یک ردیف قرار دهیم و به همه هجمه آوریم، اما به جرآت می‌توان گفت که تکیه‌ی بسیاری از کارشناسان غیر روحانی بر منبر جعبه‌ی جادو به ناحق است و سزاوار آن نیستند. تاریخ این سال‌های صدا و سیما پر از این استادسازی‌ها است که بی‌هیچ پشت‌وانه‌ی علمی وعظ و خطابه می‌کنند.

مثلاً برای مدت طولانی‌ای فردی با گیسوان سفید ریخته بر شانه را هم‌راه یک بازی‌گر مرد عشوه‌گر استاد خطاب می‌کردند و استاد از عشق و خدا و عرفان برای عوام الناس می‌بافت و پس از آن برنامه نه از استاد خبری شد و نه نامی از آن به میان آمد و به درّه‌ی نسیان تبعید شد.

یا نمونه‌ای دیگر که صرفاً با مطالعه‌ی شب پیش تفسیر نمونه و کمی چاشنی نرم و لطیف کردن صدا مفسر قرآن شده است. البته غیر روحانیونی بوده‌اند که در صدا و سیما متخصص تفسیر بودند و خوب می‌گفتند. ورود غیر کارشناسان به عرصه‌ی نظریه پردازی به جایی رسید که برخی برای فهم فلسفه‌ی ملاصدرا سریال فرار از زندان را پیش‌نهاد دادند زیرا فرار از زندان مطابق اسفار چهارگانه‌ی عرفانی است!! پس باید مطابق حکمت متعالیه‌ی صدرا باشد و دیگری مبنای ولایت فقیه را به معاطات تنزل می‌دهد. در حالی که این دو سخن جز مهملات هیچ چیز دیگری نیستند و در واقع هیچ معنایی ندارند و گویندگان آن نه می‌دانند حکمت متعالیه چیست و نه ولایت فقیه و معاطات را فهمیده‌اند. عمق فاجعه را می‎توان در فیلم‎ها و سریال‎های مذهبی که با مشاوره‎ی این کارشناسان ساخته می‎شوند، دید.

روی دیگر این اشکال القاب و درجاتی است که صدا و سیما به کارشناسان و … اهدا می‌کند و گاهی می‌ستاند.

این سخن در غیر روحانیون کم‌تر اتفاق می‌افتد؛ زیرا یا تحصیلات دانشگاهی دارند که مطابق آن معرفی می شوند یا ندارند که به خطاب کلی استاد مزین می شوند. البته گاهی خلاف این رویه نیز مشاهده شده است. اما با توجه به عدم ضابطه و قانون مدونی در باب القاب روحانیون و عرفی بودن آن، در باب القاب روحانیون حرف و حدیث بسیاری پیش آمده است. مثلاً هر گاه باب میل صدا و سیما باشد آقای... آیت الله می‌شود و هرگاه باب طبع نباشد همان حجت الاسلام و المسلمین باقی می‌ماند. یا فلان منبری و واعظ محترم که به امر اجتهاد نپرداخته‌اند و مجتهد نیستند به درجه‌ی آیت اللهی میرسند. عکس این قضیه نیز صادق است گاهی مجتهد مسلمی را که در عرف نیز به آیت الله معروف است با تنزل درجه به حجت الاسلام و المسلمین تبدیل می‌کنند.

روشن است که این القاب جز الفاظی برای احترام و اکرام نیستند، و نه چیزی به صاحب عنوان افزوده می‌کند و نه چیزی کم می‌کند، اما وظیفه‌ی ماست که مطابق شأن علمی‌شان خطابشان کنیم.

از اشتباهات بزرگ صدا و سیما در این زمینه می‌توان به لقب مرجع بزرگوار تقلید شبیری زنجانی اشاره کرد. مراجع تقلید را با عنوان ” آیت الله العظمی” خطاب می‌کنند، اما صدا و سیما ایشان را حجت الاسلام و المسلمین می‌نامد. با توجه به این نکته که ایشان از مراجع هفت‌گانه‌ای بودند که پس از رحلت مرحوم آیت الله العظمی اراکی جامعه مدرسین معرفی کردند و تسلط و تبحر ایشان در تفقه در حوزه‌ی علمیه زبان‌زد است.

این پرسش مطرح است که چه کسی بر این القاب‌دهی‌ها و ارتقاء و تنزیل آن و گاهی القاب‌سازی‌ها نظارت دارد و با چه ملاکی یک فرد کارشناس دینی می شود و بر کرسی و وعظ و تبلیغ در صدا و سیما می‌نشیند.

به گزارش خبرنگار « شیعه نیوز» در بغداد ، همزمان با فرا رسیدن سال جدید قمری که برابر است با اول محرم الحرام ، نوری مالکی در پیامی حلول سال جدید را به مردم عراق و امت اسلامی تبریک گفت .

در این بیانیه که توسط دفتر ریاست جمهوری عراق منتشر شده است هیچ اشاره ای به حادثه عاشورا و حفظ حرمت و احترام ایام شهادت سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین ( علیه السلام) نشده است .

این اقدام رییس جمهور عراق، در حالی صورت پذیرفت که برخی از مسیحیان و اهل سنت در برخی از کشور های جهان اعلام نموده اند به احترام محرم و واقعه کربلا امسال از برگزاری جشن اغاز سال نو میلادی خودداری خواهند نمود .





شایان ذکر است اکثریت کشور عراق را شیعیان تشکیل میدهند و از پس از سقوط رژیم بعث عراق مردم متدین این کشور از چند روز قبل از ماه محرم با بر افراشتن بیرقهای عزا خود را برای سوگواری برای شهدای کربلا اماده میکنند .  این اقدام نوری مالکی با انتقاد بسیاری از شیعیان این کشور مواجه شده است .

به گزارش خبرگزاری اهل‏بیت(ع) ـ ابنا ـ محافل حزب‌الله لبنان گفتند که سخنرانی سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان در روز پنجشنبه این هفته که مصادف با روز عاشورای حسینی است، شدید اللحن خواهد بود و روی نکات مهمی تمرکز خواهد داشت. 

 

این محافل افزودند که بعد از مشخص شدن کندی و تزلزل مذاکرات سوریه و عربستان در رسیدن به نتیجه و برنامه مشخص، لازم است که اظهارات نصرالله شدید اللحن باشد تا به عنوان محرکی برای طرف مقابل بویژه "سعد حریری" نخست‌وزیر لبنان عمل کند تا به این ترتیب ابتکاری را پیش از صدور حکم اولیه ارائه کند . 

 

این محافل تصریح کردند که نقاط مشخصی وجود دارد که حریری نیز آنها را می‌شناسد و با اعلام آن می‌تواند اوضاع داخلی و منطقه‌ای را آرام کند. 

 

بر اساس این گزارش، منابع فوق اعلام کردند: چیزی که ما از حریری می‌خواهیم همان چیزی است که سوری‌ها نیز می‌خواهند و این دلیل به تعویق افتادن سفرحریری به سوریه است، ما گفته‌ایم و باز هم تکرار می کنیم که دوران قبل از صدور کیفرخواست با دوران بعد از آن یکی نخواهد بود، اطلاعات ما نشان می‌دهد که "دانیل بلمار " [دادستان دادگاه حریری] کیفرخواست را تا قبل از 22 ماه جاری میلادی به "کاسیزی " رئیس دادگاه تحویل می‌دهد، به همین علت تا پیش از آن زمان باید تحرک داشت.


به گزارش "شیعه نیوز" به نقل از پرس تی‌وی - پلیس بحرین برای جلوگیری از عزاداری سالار شهیدان، امام حسین (ع) در روستای المالکیه، سعی کرد پرچم‌های سیاه نصب‌شده توسط افراد محلی را بردارد.

براساس این گزارش، در یورش نیروی پلیس بحرین به شیعیان عزادار، سه نفر از جمله یک جوان 23 ساله زخمی شدند.

این جوان 23 ساله از ناحیه سر و گردن هدف اصابت گلوله قرار گرفته است و 2 زخمی دیگر از ناحیه شکم زخمی شده‌اند.

بیشتر مردم بحرین شیعه هستند اما اقلیت سنی‌مذهب، قدرت و امور این کشور امیرنشین حاشیه خلیج فارس را در اختیار دارند.

مقامات بحرین در چند ماه گذشته فشار بر مسلمانان شیعه را افزایش داده‌اند و گزارش‌های منتشرشده مبنی بر بازداشت و شکنجه آنان در بازداشت‌گاه‌های این کشور، موجب تشدید نگرانی درباره شرایط حقوق بشر در بحرین شده است.

صدها نفر از مردم از جمله روحانیان برجسته شیعه و فعالان حقوق بشر از اواسط ماه اوت (مرداد/شهریور) تاکنون دستگیر شده‌اند و نیروهای امنیتی به‌شدت اعتراضات خیابانی را سرکوب می‌کنند.

گروه‌های مدافع حقوق بشر اعمال فشار و اقدامات سرکوب‌گرانه حکومت بحرین را محکوم کرده و منامه را از نقض بیشتر حقوق بشر در این کشور برحذر داشته‌اند.