سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دفاع نیوز (جانم فدای رهبر)

اتحادیه اروپا با تحریم نفت ایران عملا نفت، این ابزار غیرسیاسی را وارد بازی‌ها و مطامع سیاسی کرده و قطعا تبعات این تصمیم عجولانه به‌غیر از اروپا، کشورهای دیگر جهان را نیز متاثر خواهد ساخت.

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: انرژی

 

اتحادیه اروپا با تحریم نفت ایران عملا نفت، این ابزار غیرسیاسی را وارد بازی‌ها و مطامع سیاسی کرده و قطعا تبعات این تصمیم عجولانه به‌غیر از اروپا، کشورهای دیگر جهان را نیز متاثر خواهد ساخت.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران به دنبال تصمیم عجولانه اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم نفت ایران، بیانیه‌ای را به شرح ذیل منتشر کرد:

"اتحادیه اروپا با تحریم نفت ایران عملا نفت، این ابزار غیرسیاسی را وارد بازی‌ها و مطامع سیاسی کرده و قطعا تبعات این تصمیم عجولانه به‌غیر از اروپا، کشورهای دیگر جهان را نیز متاثر خواهد ساخت.

قابل توجه است که تنها 18 درصد از نفت صادراتی ایران به کشورهای اروپایی صادر می‌شود و مابقی نفت صادراتی ایران به سایر بازارهای جهانی عرضه می‌شود.

با عنایت به بازار عرضه و تقاضا و مشتریان بالقوه نفت ایران، هیچ گونه نگرانی در خصوص جایگزینی فروش نفت ایران با مشتریان جدید وجود ندارد؛ مردم ایران اسلامی مطمئن باشند که وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران به‌دور از تنش‌ها و حواشی سیاسی تمهیدات لازم را از مدت‌ها قبل اندیشیده و راهکارهای لازم برای مواجهه با هرگونه چالش در موضوع انرژی را تدبیر کرده است.

وزارت نفت در ادامه این بیانیه به عواقب تصمیم عجولانه اتحادیه اروپا در تحریم نفت ایران اشاره کرده است:

1 ـ استفاده ابزاری و غیر متعارف از نفت در معادلات سیاسی حاکم بر جهان به‌عنوان یک بدعت خطرناک در دنیا

2 ـ ضرر و خسارت سنگین اقتصادی ناشی از تحریم نفتی ایران به مردم بحران‌زده اروپا و کشورهای پیشرفته و درحال توسعه

3 ـ افزایش قیمت‌های جهانی نفت و کاهش شدید رشد اقتصاد جهانی به‌ویژه در دنیای بحران‌زده غرب

4 ـ بی‌ثباتی در امنیت عرضه و تقاضای انرژی در سطح جهان

5 ـ تحمیل هزینه‌های اضافی گزاف به مصرف‌کنندگان فرآورده‌های نفتی در اروپا

6 ـ تشدید بحران‌های اقتصادی در کشورهای مبتلا به آشفتگی‌های اقتصادی خصوصا کشورهای اروپایی."

به گزارش ایسنا، سفیران 27 کشور عضو اتحادیه اروپا در بروکسل در نشست دیروز وزیران امور خارجه این اتحادیه برسر تحریم نفت و بانک مرکزی ایران به توافق رسیدند.

البته سفیران اروپایی تصمیم گرفتند اجرای کامل ممنوعیت نفتی ایران را تا اول ژوییه (10 تیر ماه 91) به تاخیر اندازند.

تحت این توافق دولت‌های اروپایی باید امضای توافقات جدید با ایران را از زمان اجرایی شدن تحریم‌ها که احتمالا در هفته جاری خواهد بود، متوقف کنند اما می‌توانند به قراردادهای موجود با ایران تا اول ژوییه ادامه دهند.

انتهای پیام

کد خبر: 9011-01194
خبرهای مرتبط: