سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دفاع نیوز (جانم فدای رهبر)

به گزارش خبرگزاری اهل‏بیت(ع) ـ ابنا ـ آیت‌الله رضا استادی بعدازظهر سه شنبه در جمع نمازگزاران مسجد مدرسه آیت‌الله گلپایگانی با اشاره به فرارسیدن سالروز رحلت علامه مجلسی، با انتقاد از برخی اظهارات خلاف واقع و سخنان نابجا که به شخصیت عالمان دینی به ویژه علامه مجلسی وارد شده است، گفت: اینکه برخی‌ها می‌گویند علمای ما با شاهان گذشته ارتباط تنگاتنگی داشته‌اند، به خاطر این بود که علمای شیعی در پی ترویج دین و مکتب اسلام بودند و از طریق ارتباط با شاهان گذشته، آنها را نسبت به دین خدا آگاه می‌کردند.

وی ادامه داد: یکی از غفلت‌هایی که نسبت به علمای گذشته ما می‌شود این است که گاهی ادعاهایی مطرح می‌شود که علامه مجلسی کتاب بحارالانوار را ننوشته است، در صورتی که ادعاهای آنها خلاف واقع است و ممکن است علامه مجلسی از شاگردان خود برای تالیف این اثر ارزشمند کمک گرفته باشد ولی خودش اقدام به تالیف بحارالانوار کرده است.

آیت‌الله استادی گفت: در بخشی از نسخه‌های قدیمی کتاب بحارالانوار دست خط علامه مجلسی مشاهده می‌شود که نشان می‌دهد شخص علامه مجلسی این اثر گرانبها را تالیف کرده است.

علامه مجلسی فقط محدث نبود

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: بعضی‌ها فکر می‌کنند که علامه مجلسی محدث بود اما امام خمینی(ره) از ایشان به عنوان محقق مجلسی یاد کردند‏.

وی با بیان اینکه وقتی از واژه محدث استفاده می‌شود، یعنی این شخص عالم محقق نیست اظهار داشت: استفاده از این گونه اصطلاحات در مورد علامه مجلسی ظلم به ایشان است.

آیت‌الله استادی ادامه داد: علامه مجلسی عالمی فقیه بود و رساله عملیه تالیف کرده بود و همچنین در فلسفه، کلام و سایر علوم مربوط به تشیع مسلط بود و در بیشتر موارد تالیفاتی داشته است.

علامه مجلسی شاهان گذشته را از خطر صوفی‌گری نجات داد

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه به تشریح ابعاد شخصیتی و خدمات برجسته آن عالم فرهیخته پرداخت و اظهار داشت: در دوران علامه مجلسی شاهان ایرانی با اینکه شیعه بودند ولی خطر گرایش آنها به صوفی گری و درویش بازی بسیار زیاد بود و علامه مجلسی در آن زمان احساس وظیفه کرد که با انجام فعالیت‌‌هایی مانع از گرایش شاهان به مکاتب انحرافی به ویژه تصوف شود.

وی تالیف اثر ارزشمند بحارالانوار را یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های علمی علامه مجلسی دانست و گفت: علامه مجلسی در این اثر گرانبها روایات اهل بیت(ع) را که پیش از آن در کتاب‌های فراوان متفرق بود، جمع‌آوری و در سه هزار عنوان از جمله فقهی، اخلاقی، مباحث پیرامون آسمان و زمین و... دسته‌بندی کرد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: این کتاب حاصل 40 سال عمر بابرکت علامه مجلسی است که در 25 جلد تالیف شد و در حال حاضر این اثر در 110 جلد منتشر شده است.

آیت‌الله استادی با موثرخواندن این قبیل فعالیت‌ها از سوی علامه مجلسی اظهار داشت: اگر در آن زمان شاهان ایرانی به تصوف و صوفی‌گری گرایش پیدا می‌کردند، مردم نیز کم کم گرفتار این انحرافات می‌شدند و تفکر شیعی رو به زوال می‌رفت.

وی با بیان اینکه علامه مجلسی در آن زمان به نیاز روز مردم و شاهان پاسخ داده بود، تصریح کرد: از زمان تالیف کتاب بحارالانوار تاکنون هیچ عالمی نتوانست و نمی‌تواند خود را از این کتاب ارزشمند بی‌نیاز کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: در زمانی که فتحعلی شاه گرفتار صوفی‌گری شده بود، میرزای قمی نامه مفصلی در اعتراض به فتحعلی شاه نوشت و ضمن انتقاد از گرایش وی به تصوف، مطالعه کتاب بحارالانوار را برای گرایش به تشیع پیشنهاد داده بود.

علامه مجلسی عالم بابرکتی بود

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از علامه مجلسی به عنوان عالمی بابرکت یاد کرد و گفت: همان طوری که برخی از علمای دوران ما از جمله آیت‌الله گلپایگانی با احداث مدرسه علمیه و تربیت شاگردان مبرز عالمان بابرکتی بوده و هستند، علامه مجلسی نیز با تالیف آثار گران سنگ و تربیت شاگردان ممتاز خدمات ارزشمندی به مکتب تشیع کرده و به نوعی عالم بابرکتی برای این مذهب مترقی محسوب می‌شود.

آیت‌الله استادی با اشاره به حضور بیش از هزار شاگرد در کلاس‌های درس علامه مجلسی اظهار داشت: شاید اگر این حجم شاگردان را با آنچه که امروز در حوزه‌های علمیه مشغول تحصیل هستند مقایسه کنیم، تعداد اندکی باشند ولی در دوران گذشته داشتن هزار شاگرد امتیاز بزرگی محسوب می‌شد.

مدیون تلاش‌های علامه مجلسی هستیم

امام جمعه قم تصریح کرد: خداوند تبارک و تعالی وجود علامه مجلسی را مبارک قرار داد تا برای حفظ و گسترش دین خدمات ارزشمندی ارائه دهد.

وی ادامه داد: علامه مجلسی از حیث معنویات، انسان نمونه‌ای بود و برخی موارد خلاف واقع که در مورد وی مطرح می‌شود شایعاتی بیش نیست.

آیت‌الله استادی بر لزوم تکریم و تجلیل از عالمان دینی به ویژه علامه مجلسی تاکید کرد و گفت: ما برای بقای روایات اهل بیت عصمت و طهارت(ع) وامدار این عالم برجسته هستیم.

*******

گفتنی است محمدباقر فرزند محمد تقی مشهور به علامه مجلسی اعلی الله مقامه یکی از بزرگترین علمای جهان اسلام و تشیع است. او گهرهای گران قیمت اخبار معصومین علیهم السلام را به دست آورد و از گنجهای خاندان عصمت بهره برد؛ و در جهان اسلام و تشیع کمتر کسی در ترویج سخنان معصومین در پایه و حد او رسیده است.

 علامه محمـد باقر مجلسـى در سال 1037 هـ.ق (یک سال قبل از مرگ شاه عباس) در خانواده اى که عالـم و فاضل پرور بود در شهر اصفهان دیده به جهان گشـود. پـدرش مجتهد عالیقـدر محمد تقى مجلسـى از علما و روحانیـون بزرگ عصر صفـوى به شمار مى رفت.

علامه در دوران جـوانـى خـود از محضـر دانشمنـدان و عالمـانى عالیقدر همچـون: ملا عبدالله شوشترى ، شیخ عبدالله بـن جابر آملى ، شیخ على جبل عاملـى و سایر بزرگان دیـن به ویژه فقیه و حکیـم و محدث نامى ملا محسـن فیض کاشانى (که در سفرى به اصفهان آمده و در آن دیار ماندگار شده بـود) بهره هاى کافـى برد.

از جمله شاگـردان مشهور علامه مـى‏تـوان : میـرزا عبـدالله اصفهانى ، سید هاشم بحرانى ، سیـد نعمت الله جزایـرى و ملا صالح مازنـدرانـى را نام برد.

بحار الانـوار مشهورترین و مهمتریـن اثر علامه مجلسـى و اثر پـر بـار و بلنـد آوازه تـاریخ تشیع است که در 110 جلد تدوین شده است.

علامه مجلسى پـس از رحلت پدر بزرگـوارش ، به جاى او در مسجد جامع اصفهان اقامه نماز جماعت مـى نمـود ایشان از زمان شاه عبـاس دوم تا زمان شاه سلطان حسیـن داراى مقام و قدرت مطلق دینى بود و تا آخرین روزهاى حیاتـش ایـن قدرت و نفـوذ همچنان رو به افزایـش و تعالـى مى رفت ، به همین مناسبت از جانب سلاطیـن صفـوى عنـوان شیخ الاسلامى که عالـى تریـن درجه روحانیت در آن عصر بـود به وى اعطا گردیـد.

علامه محمد باقر مجلسـى آن محقق پـر کار و عالـم نامـدار پـس از عمرى پر برکت که سراسر وقف خدمتگزارى به علـم و دیـن و دانـش و فرهنگ در جهان اسلام گردید , عاقبت در سـن 73 سالگـى و در آخـریـن روزهاى ماه

مبـارک رمضان ـ احتمالا 27 رمضان ـ سـال 1111 هـ.ق در شهر دانـش پـرور اصفهان، چشـم از جهان فرو بست و به سراى باقـى شتافت. پیکر پاک آن مرحـوم بعد از تشییع با شکوه در مسجد جامع اصفهان در جـوار پدر و خـانـدان دانشمنـد مجلسـى به خـاک سپـرده شـد.

......................

پایان پیام/135-133