تفسیر چگونگی شهادت امام حسین (ع) از زبان سیدحسن نصراللهید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، در مراسم اربعین شهادت امام حسین (ع) در مجتمع سید الشهداء (ع) در بیروت درباره حرکت امام حسین (ع) و شهادت او سخنرانی کرد.
به گزارش سرویس بین الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه المنار؛ دبیر کل حزب الله لبنان، به مناسبت اربعین امام حسین (ع) سخنرانی خود را در حسینیه سیدالشهدا در جنوب لبنان به صورت ویدئو کنفرانس آغاز کرد.
نصرالله در آغاز سخنانش به مناسبت شب اربعین حسینی گفت درباره مسائل سیاسی سخن نخواهم گفت و روز شنبه به مناسبت اربعین حسینی و در جمع مردم شهر بعلبک درباره مسائل سیاسی سخنرانی خواهم کرد.
نصرالله سخنانش را به حرکت امام حسین (ع) و شهادت ایشان اختصاص داد و گفت: حرکت امام حسین (ع) را میتوان به دو مرحله تقسیم کرد: مرحله اول از شهر مدینه منوره آغاز شد که آن امام بیعت با یزید را نپذیرفت و از آن شهر به مکه و از آنجا به سوی کوفه و کربلا عازم شد که در نهایت به شهادت ایشان منجر شد. مرحله دوم حرکت ایشان پس از شهادتشان است که شامل حوادثی است که پس از شهادت ایشان و یارانش در کربلا، کوفه، دمشق و مدینه روی دارد.
وی در سخنانش به حوادث پس از عاشورای کربلا و جنایت های لشکر یزید پرداخت و گفت به گفته تاریخ نویسان، حوادثی که در کربلا و پس از آن روی داد رفتارها و خصومتهایی که روی داد در تاریخ اسلام بیسابقه بود و ممکن است برخی از این رفتارهای لشکر یزید حتی در دوره جاهلیت و پیش از اسلام نیز سابقه نداشته باشد. در تاریخ اسلام سابقه نداشت که افرادی را بکشند و بر اجساد آنها اسب بدوانند و سرهای کشته شدگان را بر سر نیزه کنند. از این رو ، در تاریخ گفته میشود که اولین کسی که سرش را بر نیزه کردند سر مبارک اباعبدالله الحسین (ع) بود.
وی گفت در کوفه ده ها هزاران نفر برای دیدن کاروان اسرای کربلا بیرون آمدند. سر مبارک امام حسین (ع) را در محلههای کوفه به گردش درآوردند و امام زینالعابدین و خانواده امام حسین (ع) را زندانی و پس از مدتی به دمشق بردند.
سید حسن نصرالله در ادامه با پرداختن به حوادث و رخدادهای پس از عاشورا گفت تلاش حاکمیت آن روز تحریف چهره امام حسین (ع) بود. از این رو، پس از به شهادت رساندن او، خانوادهاش را نیز به اسارت گرفتند. امام خمینی (ره) در سخنانی گفتهاند که خداوند را شاکر هستیم که دشمنان ما احمق هستند و این هدف و تلاشهای یزید نیز بیان کننده حماقت بود. خانواده امام رفتارهای شجاعانه داشت و این ویژگی اهل حق است؛ اهل حق همیشه، هر چقدر که شرایط دشوار و سخت باشد، اهل اراده، شجاعت و عمل است. آنها به مسئولیت تاریخی خود در قبال بشریت عمل کردند. اسرای کربلا از همه فرصتها برای سخنرانی کردن و بیان واقعیتها و حقایق استفاده کردند و سخن گفتند و برای بیان حق و حقیقت و آگاه کردن مردم و فاش کردن چهره یزید و ابنزیاد از هیچ فرصتی فروگذار نکردند.
وی گفت حرکت امام حسین (ع) و پس از ایشان حرکت کاروان و خانواده امام توانست نتایج صریح و آشکار داشته باشد. حرکت کاروان کربلا توانست فضای کوفه را که فضای شاد و پیروزی بود به فضای عزا و ندامت و تاسف تبدیل کند. امام زینالعابدین (ع) و حضرت زینب (س) توانستند واقعیتها را بیان و مردم را آگاه و چهره واقعی حاکمان آن زمان را فاش کنند و معادله را تغییر دهند.
سیدحسن نصرالله تصریح کرد امام زینالعابدین (ع) در کوفه به مردم تاکید کردند که ما از شما نمیخواهیم از ما حمایت کنید بلکه علیه ما نباشد و این سخنان- اکنون برای ما- یادآور جنگ سی و سه روزه است که در آن بسیاری از عربها و مردم خیانتکار علیه ما موضع گرفتند و ما نیز گفتیم که نمیخواهیم از ما حمایت کنید، بلکه علیه ما نباشید./ا