
نماینده ولی فقیه در حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی امیرالمومنین امام علی(ع) را برترین الگوی اداره حکومت و حکومتداری در عالم دانست.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، حجتالاسلام سیدعلی قاضی عسگر ظهر امروز در جمع زائران و مجاوران رضوی با اشاره به سالروز میلاد با سعادت امیرالمومنین و تبریک این روز گفت: الگوی مدیریتی و حکومتی حضرت علی(ع) که مبتلا به جامعه امروز ماست به علاقهمندان ایشان نشان میدهد که چگونه به حضرت تأسی کنند.
وی با بیان اینکه نگاه حضرت امیرالمومنین علی(ع) یک نگاه اصلی به حکومت نیست، ادامه داد: ایشان حکومت را حق خود ندانسته بلکه به حکومت به چشم وظیفهای از سوی خداوند و ابزاری برای خدمت به مردم نگاه میکردند.
قاضی عسگر با بیان اینکه به نظر حضرت علی (ع) حکومت یک تکلیف الهی و فرصت از ناحیه خداوند برای خدمت به مردم و تعالی فرهنگ دینی و توسعه فرهنگ اسلامی است، گفت: ایشان الگوی واقعی همسرداری، تربیت فرزندان، کمک به درماندگان، عدالت، بخشندگی، عطوفت و شجاعت هستند.
وی با پرداختن به اینکه به اعتراف شیعه و کتب اهل سنت (مانند کتاب اخبار مکه فاکهی قدیمیترین کتاب در مورد مکه) حضرت علی(ع) تنها و نخستین کسی است که در خانه کعبه به دنیا آمده و امام و پیشوای پرهیزگاران است، ادامه داد: خداوند شرایط را به گونهای قرار داد که ایشان حتی لحظهای سابقه پرستش غیر خدا را نداشته و از همان آغاز زندگی با خدا و در محضر رسول خدا (ص) پرورش یافت به گونهای که نور وحی را دیده و بوی خوش فرشته وحی را استشمام میکردند و سرانجام نیز در محراب مسجد در حال عبادت خداوند ضربت خورده و در نهایت به شهادت رسیدند.
وی با بیان اینکه شگفتی کلام ایشان را هیچیک از آزاداندیشان و آزادگان جهان نمیتوانند انکار کنند، گفت: حضرت علی(ع) شخصیتی جامعالاطراف و دارای تمام صفات خوب دینی هستند.
سرپرست حجاج ایرانی عنوان کرد: ایشان به مردان یاد دادند برای تحکیم خانواده باید به همسرانشان احترام گذاشته، آنها را به رسمیت شناخته و در زندگی خود سهیم بدانند و فرزندانی تربیت کردند که تا ابد الگو و افتخاری برای تمام جوانان هستند.
وی با بیان اینکه حضرت امیرالمومنین علی (ع) همواره تجار و کسبه را به تقوا و رعایت میزان و معیار اقتصاد اسلامی دعوت میکردند، عنوان کرد: ساده و بدون تشریفات در میان مردم بودند و خود را در معرض دید آنها قرار میدادند تا آنها بدون واسطه و به آسانی بتوانند گرفتاری و مشکلاتشان را با ایشان در میان بگذارند.
نماینده ولی فقیه در حج و زیارت با اشاره به سخن گوهربار حضرت علی(ع) در نهجالبلاغه به نقل از رسول خدا(ص) عنوان کرد: ایشان فرمودند «مردم من از زبان پیامبر(ص) شنیدم که میفرمودند آن مردمی که نتوانند حرف خود را بدون لکنت زبان بیان کرده و حقشان را احقاق کنند هرگز روی سعادت و خوشی را نمیبینند لذا بیایید و حرف خود را بدون ترس بگویید من هم یکی مثل شما هستم».
به گفته وی حکومت برای آن حضرت وسیلهای در راستای استفاده از منافع مادیاش نبود.
قاضی عسگر با بیان اینکه در کجای دنیا میتوانید فردی را اینگونه با نگاه حضرت علی(ع) بیابید، گفت: در دنیا نگاه حکومتگران نگاهی انتفاعی است و این افتخاری برای شیعه بوده که امامی اینچنین دارد که نهتنها از دنیا بهره نمیگیرد بلکه حتی دسترنج زحمت خویش را نیز برای بهرهمندی مردم وقف میکند.
وی با بیان اینکه نگاه حضرت علی(ع) به مردم ابزاری نیست، ادامه داد: ایشان به دنبال فریبکاری و اینکه تنها بخواهند جلب نظر مردم کنند، نبوده و برای همه مردم چه مسلمان و چه غیر مسلمان احترام قائل بودند.
سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به سخنان حضرت خطاب به مالک اشتر گفت: ایشان فرمودند «در خدمت همه مردم باش و قلبت را از محبت آنها لبریز کن چون مردم دو گروه هستند یا مسلمان و برادر دینی تو و یا غیر مسلمان اما انسان، که باید به خاطر انسانیتشان به آنها احترام بگذارید».
وی با بیان اینکه در زمان ایشان به دلیلی توزیع عادلانه ثروت فقیر به شکل امروزی در کوی و برزن به چشم نمیخورد، عنوان کرد: ایشان نگاه انسانی به همه داشتند و این نگاه مختص شیعه نبود به گونهای که وقتی سپاه معاویه خلخال از پای زن غیر مسلمان در میآورند، میفرمایند اگر مسلمانی از این غصه بمیرد او را ملامت نکرده و شایسته تقدیر است.
به گفته قاضی عسگر اگر در جامعه انسانی چه برسد به شیعه و محب اهل بیت(ع) مشکلی پیدا کند و کسی به فریادش نرسد و بعد ادعا کند شیعه حضرت علی(ع) است این عمل با گفتهاش ناسازگاری دارد.
وی با بیان اینکه روش حضرت علی(ع) و عملکرد ایشان افسانه نبوده و نباید در تاریخ کنار گذاشته شود، ادامه داد: حضرت علی(ع) با عمل به ارزشهای اخلاقی اسلام وجدان انسانها را بیدار کرده و آنها را جذب دین میکردند که ما نیز باید این امر را مورد توجه خود قرار دهیم.
نماینده ولی فقیه در حج و زیارت با بیان اینکه نگاه حضرت علی(ع) به حکومت و روش اداره حکومت ایشان که یکی عهدنامه مالک اشتر است در سالهای اخیر یه عنوان سند حکومتی بشریت در سازمان ملل به ثبت رسیده است، گفت: ما باید بگردیم اندیشههای ایشان را یافته و برای مردم بخوانیم قبل از اینکه آنها از زبان این و آن بشنوند.
وی با پرداختن به این موضوع که حضرت امیرالمومنین علی(ع) آسیبها را به مردم تذکر داده و آنها را نسبت به این مسائل متوجه میکردند، عنوان کرد: در اسلام سوءمدیریت را نمیتوان به رسمت شناخت.
قاضی عسگر ادامه داد: حضرت علی(ع) میفرمایند «اگر یک جامعه میخواهد حکومتش دوام یابد باید مردم را درست مدیریت کند» و در جایی دیگر میفرمایند " «سوء مدیریت موجب ویرانی حکومت و یک نظام است و باید جلوی سوء مدیریت گرفته شود».
وی با بیان اینکه سیاست از دید آن حضرت اداره صحیح زندگی مردم بوده و خود ایشان مراقب رعایت این امر بودند، ادامه داد: حضرت یک لحظه تاخیر در مورد عناصر ناصالح را روا نداشت و اینها از افتخارات تشیع است.
نماینده ولی فقیه در حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه شنیدن نام ائمه(ع) و پیشوایان شیعه و زندگی و تبعیت از آنها شیرین است، گفت: اگر این مسائل را بهطور درست و خوب و کامل برای مردم نشان دهیم دنیا سیلوار به سمت اسلام میآیند که امروز برخی از آثارش را شاهد هستیم.
وی ادامه داد: امیدواریم با رهبری آیتالله خامنهای، تبعیت از رهنمودهای امام(ره) و بهرهگیری از مکتب ناب تشیع بتوانیم آینده روشنی را برای کشور رقم زده و پرچم پرافتخار انقلاب اسلامی را به دست صاحب آن امام زمان(عج) تحویل دهیم.
انتهای پیام/آ10/ش