سفارت آلمان حتی دلجویی از این شهروند ایرانی که با شیوهای غیرقابل توجیح مورد ضرب و شتم قرار گرفته را نیز تکذیب و اعلام کرد: «در گفتوگوی تلفنی که با این زن انجام شده است تنها درباره این حادثه صحبت شد که پس از آن بررسیها براساس آن گفتوگو انجام گرفت.»
سفارت آلمان درپی پیگیریهای مدعی شد هیچگونه نشانهای مبنی براقدام اشتباه و بدخواهانه ازسوی کارمندان این سفارت علیه شهروند زن ایرانی مضروب شده پیدا نکرده است!
به گزارش ایسنا درپی ضرب و شتم یک زن ایرانی در سفارت آلمان در تهران در هفته گذشته، یک مقام مسوول در سفارت آلمان گفت: «پس از بررسیهای انجام شده درباره حادثه مذکور، هیچگونه نشانه بدخواهانه و همچنین اقدامی اشتباه از سوی کارمندان سفارت آلمان نسبت به فرد مذکور پیدا نشده است!»
سفارت آلمان حتی دلجویی از این شهروند ایرانی که با شیوهای غیرقابل توجیح مورد ضرب و شتم قرار گرفته را نیز تکذیب و اعلام کرد: «در گفتوگوی تلفنی که با این زن انجام شده است تنها درباره این حادثه صحبت شد که پس از آن بررسیها براساس آن گفتوگو انجام گرفت.»
همچنین یکی از مسوولان سفارت آلمان درباره جراحات وارده به شهروند زن ایرانی مضروب شده در سفارت آلمان گفت: «ما از اظهارات این زن ایرانی خبر نداریم! و دکتر هم نیستیم! که در اینباره سخنی بگوییم، بلکه با این زن تنها درباره آن حادثه گفتوگو شده است و بررسیها درباره آن انجام گرفته است.»
همچنین در تماس تلفنی با سخنگوی وزارت خارجه آلمان در برلین و الکساندر وتنر ـ از بخش مطبوعاتی این وزارتخانه ـ درباره حادثه مذکور پرسید که وی اعلام کرد: این موضوع مورد بررسی قرار میگیرد و پس از بررسیهای انجام شده، بیانیهای در جهت پیگیری این موضوع به سفارت آلمان در تهران ارسال خواهد شد.
این درحالی است که در پیگیریهای روزهای گذشته هیچ پاسخی از سوی سفارت آلمان در قالب بیانیه داده نشده است.
صبح یکشنبه هفته قبل خانم 55 ساله ایرانی درحالی که برای انجام امور اداری به سفارت آلمان در تهران مراجعه کرده بود از سوی کارمندان این سفارت مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
وی که ابتدا با همراهی کارمندان سفارت وارد آن محل شده بود با فحاشی ماموران آنجا مواجه میشود. آنها تلاش کردند تا وی را از سفارت بیرون کنند که در نهایت منجر به آسیب دیدن دستها و گردن وی میشود.
سرانجام این خانم 55 ساله در حالی که بیهوش شده بود از سوی مردمی که مقابل سفارت بودند، عازم بیمارستان سینا شد.
بر اساس گزارش پزشکی قانونی و بر اساس شواهد معاینه، شانه راست، ساعد و مچ دست راست و زانوی چپ این زن آسیب دیدهاند و بیمار که سابقه عمل جراحی نیز داشته است، دو کبودی در میان بازوی راست و ساعد راست داشته و دچار کوفتگی در عضلات و بافتهای نرم شانه راست، ساعد و بازو بوده است.
پزشک نیز استفاده از کولار گردن و مچبند را برای وی تجویز کرده است و تقریبا یک هفته بعد در هنگام گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اینکه چند روز از ضرب و شتم این خانم در سفارت آلمان میگذشت، در چندین جا از دستها و پاهای وی آثار کبودی وجود داشت.
ب.هـ (مضروب) در خصوص این حادثه در گفتوگویی گفت: هفته گذشته، در پی یک سری سوالاتی که در مورد مسائل سفر خانوادهام داشتم، به سفارت آلمان مراجعه کردم. در قسمت اطلاعات پرسیدیم چرا ویزایی که به آنها داده شده، 31 روزه است که گفتند حتما مسالهای مربوط به بیمه است و قرار شد در مراجعهی بعدی همهی مدارک آورده شود. در مراجعهی بعدی که به سفارت داشتیم، ابتدا فرد ایرانی داخل سفارت گفت قانون ورود به سفارت برای استفاده از باجه اطلاعات ساعت 8:30 است که باز هم صبر کردیم. پس از چند دقیقه همان فرد به آلمانی به من گفت " تویی که Pass آلمان داری بیا تو ببینم" در حالی که روال نبود از جزئیات کار پرسیده شود. بدون انتقاد، به سوالات او که خارج از روال معمول بود، پاسخ دادم. قدری منتظر شدم. آن فرد ایرانی کارمند سفارت دوباره نزد من آمد و اشاره کرد که با مامور حفاظت سفارت بروید. من با او همراه شدم و در کمال تعجب او مرا تا در خروجی همراهی کرد. پرسیدم علت اینکه باید خارج شوم چیست؟ گفت اطلاعات ساعت 10 باز میشود، شما بیرون بروید. گفتم من تا ساعت 10 منتظر میمانم. گفتند شما باید بیرون بروید. پاسخ دادم که من هنوز با مسوول این بخش صحبت نکردهام. ضمن اینکه علاوه بر این مورد، کار دیگری هم دارم که امروز میتواند انجام شود که با تندی گفت برای اینکه من میگویم شما باید بیرون بروید.
وی میافزاید: من خواستم اجازه دهند با مسوول این بخش صحبت کنم. چند لحظهای نشستم که آن کارمند ایرانی سفارت دوباره آمد و به مامور آلمانی بخش حفاظت سفارت اشاره کرد. او به طرف من آمد و گفت وقتها برای صدور ویزا تا شهریورماه پر شده و اصلا نمیتوانی اینجا بمانی، برو بیرون. من خواستم اجازه دهند تا با مسوول بخش مربوطه صحبت کنم. بعد از 10 دقیقه همان فرد آمد و گفت اطلاعات به من زنگ زده و گفته کار شما انجام نمیشود. شما باید بیرون بروید. پاسخ دادم اطلاعات هنوز باز نشده و آنها هم هنوز از روال کار من اطلاع ندارند. در این لحظه فرد دیگری به من گفت این دو نفر با شما لج کردهاند. روز بعد بیایید، من کار شما را انجام میدهم.
وی در تشریح حادثه آن روز ادامه میدهد: همان لحظه مامور آلمانی آمد و با تندی گفت اگر بیرون نروید حملهی فیزیکی میکنم. گفتم من مریضم و حرکتی هم نکردهام که شما بخواهید به من حملهی فیزیکی کنید. چنان با تندی صحبت کرد که خانم دیگری هم که آنجا بود به آلمانی به او گفت او کاری نکرده است که بخواهید خشونت بدنی داشته باشید و اجازه ندارید به او دست بزنید. اما پلیس آلمانی یکباره به من حمله کرد. در حالی که روی صندلی نشسته بودم دست مرا گرفت و بلند کرد. چنان با خشونت به دست من فشار آورد که دیدم مچ دستم از جای خود بیرون آمده است. دو بار جیغ کشیدم و دیگر اصلا نفهمیدم که چه اتفاقی افتاد.
به گزارش ایسنا همچنین به دنبال ضرب و جرح این تبعه ایرانی در سفارت آلمان در تهران، سفیر این کشور در تهران توسط مدیر کل امور ایرانیان خارج از کشور به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید دولیت جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ گردید.
سفیر آلمان در تهران ضمن بیاطلاعی از وقوع حادثه مذکور متعهد گردید موضوع را با جدیت رسیدگی و نتیجه اقدامات را به وزارت امور خارجه اعلام نماید.
«فیضالله بیگی»، وکیل این زن نیز در از ارجاع شکایت موکلش به دادسرای کارکنان دولت خبر داد و درباره اقدامات قضایی انجامشده در پرونده موکلش اظهار کرد: شکایت موکلم در شعبه دوم بازپرسی دادسرای ناحیه 28 ویژه کارکنان دولت در حال رسیدگی است.
وی با بیان اینکه بعد از اقامه دعوا موضوع به پلیس دیپلماتیک و پزشکی قانونی ارجاع شد، اظهار کرد: با دریافت گزارش پلیس دیپلماتیک و نظریه پزشکی قانونی درباره میزان صدمه و خسارات وارده به موکلم، رسیدگی در شعبه دوم بازپرسی دادسرای کارکنان دولت ادامه پیدا میکند.
وی در بخش دیگر سخنانش، در بررسی قوانین بینالمللی مربوط به برخورد با افراد خاطی در موارد مشابه گفت: ارتکاب هر نوع جرم، چه در فضای زمینی، چه هوایی و چه دریایی جدا از تابعیت و دین اشخاص توسط دادگاه رسیدگی میشود و در رسیدگی به ارتکاب هر نوع جرم بین تبعه ایرانی و خارجی فرقی وجود ندارد.
بیگی خاطرنشان کرد: اگر فرد خاطی مصونیت نداشته باشد به پرونده او رسیدگی و تصمیم مقتضی قضایی گرفته میشود و اکنون نیز پرونده در حال رسیدگی است.
علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با اشاره به ضرب و جرح یک زن ایرانی در سفارت آلمان به خبرنگارایسنا گفت: آنچه که درسفارت آلمان رخ داد، آن هم بیاحترامی و ضربوشتم یک زن، با همه موازین انسانی، اسلامی و حقوق بشر در تضاد است و با هیچ توجیهی قابل قبول نیست.»
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: این اقدام نوعی اهانت به همه مردم ماست و کاملا محکوم است.»
علاءالدین بروجردی افزود: سفیر آلمان باید از ملت ایران درباره اقدامی که با این تبعه ایرانی انجام شده است عذرخواهی کند و اجازه ندهد که سفارت آلمان در تهران چنین حوادث تلخی را در آینده به خود ببیند.
وی با اعلام اینکه وزارت امور خارجه این موضوع را پیگیری میکند، ادامه داد: وزارت امور خارجه سفیر آلمان را فراخوانده است، اما عکسالعمل مناسب آلمان در مورد این اتفاق بسیار ضروری است.
بروجردی افزود: نوع رفتار سفارتخانه و دیپلماتهای هر کشوری با اتباع کشور دیگر نشان دهنده، فرهنگ و شخصیت آن کشور است. بنابراین با توجه به شناختی که از آلمانها وجود دارد و در آلمان هم دهها هزار ایرانی زندگی میکنند، این اتفاقات کم تر رخ میدهد، آن هم در جایگاه رسمی دولتی این اتفاق به هیچ وجه قابل قبول و توجیه نیست.
بروجردی گفت: امیدواریم سفارت آلمان در تهران توضیح قانعکنندهای برای افکارعمومی ملت ایران داشته باشد.
اما سفارت آلمان در تهران در پی پیگیریهای خبرنگار ایسنا درباره مضروب شدن یک زن ایرانی در این سفارت اعلام کرد که پس از بررسیهای لازم درباره این حادثه تنها «درصورت لزوم» بیانیهای صادر میکند که تاکنون هیچ پاسخی از سوی سفارت آلمان در قالب بیانیه داده نشده است.