
بازیگر نقش «سعید» گفت: صرفا برای اثبات یکسری مسائل به خودم بود و اینکه می توان یک نقش تکراری را متفاوت بازی کرد یا خیر به «فاصله ها» آمدم و با انرژی خیلی بیشتری نسبت به سریال «دلنوازان» در آن بازی کردم.
شاهرخ استخری بازیگر نقش «سعید» در سریال تلویزیونی «فاصلهها» در گفتوگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس درباره حضور متفاوتش در این سریال گفت: «فاصلهها» خیلی اتفاق عجیب و غریبی نبود، یک سریال روتین 50 شبی بود که مورد توجه مردم قرار گرفت و اتفاقی بود که در «دلنوازان» هم برای من افتاده بود و اینجا صرفا برای اثبات یکسری مسائل به خودم بود و این که میتوان یک نقش تکراری را متفاوت بازی کرد یا خیر، آمدم و با انرژی خیلی بیشتری نسبت به سریال «دلنوازان» در آن بازی کردم.
وی درباره نقدهای صورت گرفته به سریال نیز اظهار داشت: مقداری از نقدها درست بود و بعضیها بیرحمانه. همین که کار ما نقد شده یعنی مورد توجه قرار گرفته و خدا را شکر.
استخری درباره بیان صریح سریال «فاصلهها» در خصوص معضلات اجتماعی تصریح کرد: ما بارها و بارها راجع به مسائل اعتقادی، تفاوت نسلی و ... در لفافه و با کنایه در کارهای مختلف قبلی صحببت کرده بودیم، اینجا مردم دیگر خسته شده بودند و دوست داشتند درباره یکسری مسائل رو و شفاف صحبت شود، بدون کنایه. البته ما هم یک جاهایی به شعار نزدیک شده بودیم که آن را میپذیرم. اما چقدر لفافه؟ چقدر کنایه؟ در این سریال مسائل را کاملا شفاف بیان کردیم و فکر میکنم تا به حال چنین اتفاقی نیفتاده بود.
وی با بیان این که امیدوارم «فاصلهها» بدعتی باشد که ما در سریالهایمان مسائل و مشکلات جامعه را شفاف بیان کنیم، در پاسخ به سؤال فارس مبنی براین که چرا شخصیت سعید در برخی جاها بسیار کورکورانه در مقابل پدرش میایستد و درباره حرفهای او تفکر و یا تحقیقی انجام نمیدهد؟ تصریح کرد: در جامعه فعلی ما، کودک یک منبع تربیتی دارد که آن پدر و مادرش هستند و هزار منبع محیطی اعم از بچههای مدرسه، جامعه و ... که از آنها تأثیر میگیرد. به نظر من رفتار و گویش سعید علیرغم این که نماز میخواند و بچه معتقدی است، دور از جامعه ما نیست و شبیه به رفتار و گویش روزمره است که سعید را باورپذیر میکند و باعث میشود که نقطهضعفهای سعید به چشم بیاید و مردم آن را بپذیرند و در واقع شخصیتی باورپذیر باشد.
وی ادامه داد: حاج محسن قصه ما هم در تربیت فرزندانش ضعف دارد که برادر بزرگترش او را نصیحت میکند. شخصیتهای مثبتی که سفید هستند، مورد علاقه مردم قرار نمیگیرند و شخصیتهای مثبتی که نقطه ضعف دارند، برای مردم باورپذیرتر هستند.
بازیگر نقش سعید درباره رفتار متناقض سعید در مقابل بیتا در فیلمنامه این سریال و این که اگر به بیتا علاقهای نداشت، چرا با اینکه میدانست به او خیانت میکند، تلاش میکرد تا پدر او را از زندان آزاد کند؟ عنوان کرد: جایی ما یک دیالوگ داریم که سعید به دختر میگوید اگر بهانه تو برای رفتارهای تو، جور کردن دیه پدر توست، من میخواهم این بهانه را از تو بگیرم و در واقع او میخواهد به دو انسان کمک کند. علیرغم اینکه دیگر بیتا از چشمش افتاده و دیگر علاقهای به او برای ازدواج ندارد. سعید در ذات خود بچه بدی نیست و در راه کمک به این افراد حتی خانوادهاش هم به کمکش میآیند.
این بازیگر در پاسخ به این پرسش که آیا شخصیتپردازی سعید، دقیق صورت گرفته بود و چرا وقتی او تربیت شده پدرش محسن است، اما کورکورانه هرآنچه فرهاد میگوید، میپذیرد، گفت: این اتفاقی است که برای مخاطب هم میافتد. او هم لحظاتی به سعید حق میدهد و لحظاتی به محسن، لحظاتی به فرهاد و حتی لحظاتی به بیتا. سعید هم از این قضیه مستثنی نیست.
استخری درباره این مسئله که چرا در فیلمنامه شخصیتهای نیما و سعید علیرغم همسایگی و همسالی با هم، خیلی از یکدیگر تأثیر نگرفتهاند و نتوانستهاند روی هم تاثیر بگذارند؟ نیز به فارس گفت: در کنار نیما، ساسان هم بزرگ شده و اینها هیچ شباهتی به هم ندارند و فکر میکنم در برخی خانوادهها هم همین شکل باشد که فرزندان خانواده خیلی شبیه به هم نباشند. ما اگر شخصیتها را باورپذیر کنیم و توی ذوق مردم نزنیم، نقاط ضعف را برای شخصیتهای مثبت هم طراحی کنیم، به دل مردم مینشیند و ناخودآگاه مردم از دیدن و دنبال کردن یک کار نمایشی لذت میبرند.
وی ادامه داد: مردم 50 شب با سریال «فاصلهها» زندگی کردند. البته خیلی موافق پیام دادن سریال نیستم اما معتقدم که اگر شخصیتها آخر و عاقبتی داشته باشند، دیگر این مخاطب است که از ظن خود یار یک کار میشود.
استخری درباره حضور دوباره خود در سینما یا تلویزیون نیز گفت: من نمیتوانم الان تصمیم بگیرم و برای بازی در یک کار جدید صبر میکنم. بعد از «دلنوازان» هم مدتی نبودم و اگر فرصت دوبارهای بود، با یک نقش متفاوت میآیم که کار این قدر سخت نباشد.
وی درباره حضورش در سینما هم به فارس گفت: سینما و تلویزیون برای من هیچ فرقی ندارد و عجلهای برای ورود به سینما ندارم. در حقیقت اگر کار خوب باشد، تلویزیون و سینما برایم فرق ندارد.
انتهای پیام/ا-38