به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، سید علیرضا آوایی در مراسم تودیع و معارفه رییس دادگستری شهرستان دماوند بیان کرد: در تمامی عبادات موضوع اخلاص مطرح است اما گویا روزه عبادتی است که اخلاص در آن موج میزند و زمینه نفوذ ناخالصی در آن کمتر است و در عبادات دیگر مانند نماز، خمس، جهاد و ... زمینه ورود ریا و خودنمایی و خودبینی بیشتر به نظر میرسد. لذا حضرت مولا (ع) میفرماید: خداوند تبارک و تعالی صیام را وسیله آزمایش اخلاص بندگان قرار داده است.
وی ادامه داد: بزرگان و اهل معرفت چون قیمت و قدر گوهر بیبدیل اخلاص را شناختهاند همیشه مراقبت نمودهاند که این گوهر ارزشمند آسیب نبیند و از معرض هواها، وسوسهها، خودخواهیها، خودبینیها و شهرتطلبیها مصون بماند لذا مجاهدات نفسانی فراوانی مینمایند که از این ارزشمندترین عطیه الهی که به انسانهای برگزیده داده میشود پاسداری کنند زیرا آنان به خوبی میدانند که اعمال، خدمات و عبادات انسان هر چه فراوان باشد اگر تهی از اخلاص باشد بیقیمت و بیمعناست، زیرا با اخلاص، انسانها با صفا و نورانی شده و به کمالات اخلاقی و معنوی دست مییابند.
رییس کل دادگستری تهران در بخش دوم سخنان خود به بدیهیترین وظایف همکاران خود پرداخت و اظهار کرد: مردم چند توقع مهم از ما دارند و در حقیقت جزء تکالیف ما نیز هست. اول رعایت حسن خلق با مردم و احترام به آنان، حسن خلق با خوبان و هم با بدان، هیچ جای معارف دینی اجازه اهانت، تحقیر و تخریب شخصیت حتی مجرمان به ما داده نشده است چه رسد به سایرین. همچنانکه هیچگاه اجازه ظلم به ما داده نشده است حتی نسبت به ظالمین.
وی افزود: از مهمترین توقعات مردم از ما بیطرفی در رسیدگی به پروندههاست زیرا اگر مردم مکرر و همیشه دیدند که ما فقط به دلایل طرفین دعوی کار داریم و تشخصهای اجتماعی آنان بر ایمان مطرح نیست آنان آرامش پیدا میکنند و اعتقاداتشان نسبت به دین و نظام بسیار مستحکمتر خواهد شد و این امر بسیار ظریف است که مراقبت نمائیم با توجهیات گوناگون حتی توجیهات مقدس مانند خدمت به اسلام، حفظ نظام، دفاع از ارزشها، مبارزه با منکرات از مسیر حق، انصاف، تشرع، تعبد و قانون خارج نشویم که این خود انحراف بزرگی است و منشاء آسیبهای فراوان خواهد شد.
رییس کل دادگستری استان تهران خاطر نشان کرد: علیرغم ورودی فراوان پروندهها به دادگستری، جامعه از ما توقع صدور احکام قوی، صحیح و عادلانه دارد زیرا در غیر این صورت دعواها کم نخواهد شد و چه بسا یک حکم بیمبنا خود پروندههای فراوان دیگری تولید کند.
آوایی در پایان به استقلال دستگاه قضایی اشاره و بیان کرد: معنای مستقل بودن این نیست که از نظرات کارشناسان امنیتی و ضابطین استفاده ننمائیم و به واقعیتهای اجتماعی و مصالح کشور عنایت نداشته باشیم، بلکه معنای استقلال این است که نظرات کارشناسان امین را در زمینههای مختلف بگیریم اما فقط و فقط خود قاضی بر مبنای قانون تصمیم بگیرد و نظرش فقط جلب رضای حضرت حق باشد و لاغیر و اگر این روحیه و این فرهنگ گسترش یابد همه طعم عدالت و آرامش و نظام اسلامی را آنچنان که بایسته و شایسته است خواهند چشید و در غیر این صورت هرگز.
در ابتدای این مراسم کرمی، رییس سابق این حوزه قضایی گزارشی از عملکرد، مسائل و مشکلات فراروی را مطرح کرد.
در خاتمه این مراسم با اهداء لوح تقدیر از زحمات کرمی تجلیل به عمل آمد و مجتبی محمدی با دریافت ابلاغ قضایی رسما فعالیت خود را به عنوان رییس جدید این حوزه قضایی آغاز کرد.
بعد از آن رییس دادگستری استان تهران در جمع خصوصی قضات و کارکنان اداری حضور یافت و از نزدیک با آنان به گفتوگو پرداخت و به مسائل و مطالب مطرح شده از سوی آنان پاسخ داد.
انتهای پیام