دفاع نیوز (جانم فدای رهبر)

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران:رامین مهمانپرست در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه پاسخ ایران به تهدید رژیم صهیونیستی درخصوص افتتاح نیروگاه بوشهر چه خواهد بود؟ افزود: این تهدیدها تکراری شده و خاصیت خود را از دست داده است.
مهمانپرست گفت: طبق مقررات، تعرض به تأسیساتی که دارای سوخت باشد به علت تبعات انسانی زیادی که در پی خواهد داشت امکان پذیر نیست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: سوخت نیروگاه بوشهر هفته آینده شروع به تزریق می شود و در 3 تا 4 هفته همه سوخت وارد قلب نیروگاه خواهد شد.
مهمانپرست تصریح کرد: همین الان هم که سوخت در مجاورت نیروگاه بوشهر قرار گرفته است هر گونه تعرض به آن می‌تواند عکس العمل‌های شدیدی به دنبال داشته باشد.
مهمانپرست در ادامه در پاسخ اظهار نظر چند روز گذشته کاخ‌سفید مبنی بر اینکه راه‌اندازی نیروگاه بوشهر نشان دهنده بی‌نیازی ایران به غنی‌سازی است گفت: حتما ایشان متوجه نیست که اگر تأسیسات هسته‌ای در کشوری فعالیت خود را شروع کند معنی آن این است که به سوخت نیاز دارد و تا موقعی که تأسیساتی وجود نداشته باشد ممکن است سوختی لازم نباشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: وقتی تأسیسات هسته‌ای از جمله نیروگاه بوشهر فعالیت خود را شروع می کند معنایش این است که باید حتماً تدارک بلندمدت برای سوخت این نیروگاه و نیروگاه‌های بعدی آینده، از اکنون دیده شود.
گروه وین
در ادامه نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه خبرنگاری درباره زمان مشخص برگزاری نشست گروه وین پرسید که مهمانپرست در پاسخ افزود: آمادگی داریم به محض اینکه جزئیات زمان و مکان مذاکرات وین روشن شود مذاکرات را شـروع کنیم و بحث تبـادل سوخت به نتیجه برسد.
وی اضافه کرد: فکر می کنیم که اگر این اقدام هر چه سریع‌تر و با دقت بر اساس بیانیه تهران صورت گیرد می‌تواند فضای تعامل و اعتمادسازی را بیشتر بین طرفین فراهم کند.
تحریم‌ها
خبرنگاری از مهمانپرست پرسید اخیراً یکی از مقامات آمریکایی که طراح دور قبلی تحریم‌ها علیه ایران بوده گفته است که آمریکا باید راه‌های دور زدن تحریم‌ها را بر روی ایران ببندد، موضع جمهوری اسلامی ایران در این زمینه چیست؟ سخنگوی وزارت امور خارجه پاسخ داد: اینکه آقای استوارت لوی از این حرف‌ها زیاد می‌زند و خیلی تحرکاتش زیاد شده و به کشورهای مختلف سفر می‌کند یک اقدام غیرقانونی است که توسط شورای امنیت دنبال شد و آمریکا نیز اقدام غیرقانونی دیگری برای ایجاد تحریم‌های بیشتر علیه ملت ایران انجام داد.
وی اضافه کرد: حرکت اینها را در جهت تحریک و تشدید فعالیت لابی صهیونیست‌ها می‌دانیم و بهتر است رویکرد انسانی و احترام به حقوق ملت ما را جایگزین این روش‌های غلط کنند.
مهمانپرست افزود: این روش‌ها پاسخ و نتیجه ای نخواهد داشت و هیچ وقت هیچ ملت بزرگی مانند ملت ایران به خاطر فشارهایی که کشورهای دیگر وارد می‌کنند تا خواسته نامشروع خود را به آنها تحمیل کنند حاضر نخواهند شد دست از حقوق خودشان بردارند.
فروش اسلحه
خبرنگار دیگری پرسید، آمریکا مصوب کرده است به بهانه مقابله با نفوذ ایران در منطقه بیش از 60 میلیارد دلار سلاح به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بفروشد، به نظر شما رویکرد کشورهای منطقه در این خصوص چه باید باشد؟ مهمانپرست ادامه داد: مسئولان جمهوری اسلامی ایران قبلاً بارها این را اظهار کرده بودند که اصولاً تهدیداتی که در منطقه صورت می‌گیرد به منظور اسلام هراسی و ایران هراسی است که توسط مسئولان آمریکایی و برخی کشورهای غربی یا رژیم نامشروع صهیونیستی دنبال می‌شود و هدف آن ایجاد رعب و وحشت و آماده کردن شرایط کشورهای منطقه برای فروش سلاح‌های غربی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: کشورهای منطقه باید هوشیار باشند ضمن اینکه آمادگی همکاری برای دفاع از منطقه خودشان را داشته باشند، امنیت منطقه را با مشارکت همدیگر تضمین کنند، مراقب توطئه‌های مقامات آمریکایی و رژیم صهیونیستی باشند تا ثروت ملت‌های مسلمان منطقه به جیب کارخانه‌های اسلحه‌سازی آمریکایی ریخته نشود.
وی در خصوص دخالت اعراب به ویژه عربستان در انتخابات ایران گفت: قبلاً‌ به این پرسش پاسخ داده‌ایم برخی کشورهای فرامنطقه ای تصور اشتباهی داشتند که با دخالت در امور داخلی کشور می‌توانند اوضاع اجتماعی و سیاسی داخل کشور را تحت تأثیر قرار دهند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: اینگونه اقدامات ناشی از اشتباهات در شناخت ملت بزرگ ما و اشتباهات محاسباتی است و آنان باید هزینه‌های اشتباهات خود را بپردازند.
مهمانپرست گفت: هرگونه مداخله کشورهای فرامنطقه‌ای را در امور کشور‌های این منطقه به شدت پاسخ خواهیم داد و همه کشورهای منطقه این هوشیاری را دارند و باید داشته باشند.
وی گفت: اینکه بخواهند از برخی جریانات و افراد به عنوان عامل خودشان استفاده کنند ممکن است مواردی پیدا بشود؛ اینکه کشورهای منطقه بخواهند وارد این بازی‌ها بشوند، ما فکر می‌کنیم چنین حرکتی به صلاح هیچ یک از کشورهای منطقه نیست.
مهمانپرست افزود: ما رویکرد همکاری، مشارکت و همگرایی در منطقه خود به ویژه با کشورهایی که در این منطقه نقش تأثیرگذار داشته باشند، دنبال می کنیم و اجازه اجرا شدن این توطئه‌ها را به کشورهای فرامنطقه‌ای نخواهیم داد.
خط لوله گاز
سخنگوی وزارت امورخارجه در ادامه درباره صحت دعوت ایران از بنگلادش برای حضور در طرح خط لوله گاز ایران و پاکستان گفت: طرح‌های اقتصادی به ویژه در زمینه نفت و گاز طبق برنامه پیش می رود و یکی از مهم ترین اقداماتی که باید انجام شود تامین امنیت انرژی منطقه و سایر کشورهایی است که به این انرژی نیاز دارند.
مهمانپرست با بیان اینکه طرح‌های مختلفی در حال اجراست، افزود: خط لوله گاز ایران و پاکستان کار رسمی خود را دنبال می‌کند و اگر کشورهای دیگری علاقه‌مند باشند که این مسیر تداوم پیدا کند و بتوانند به سایر مناطق گازرسانی کنند و امنیت آن تضمین شود این مسأله از طرف مقامات وزارت نفت ما بررسی می‌شود.
ساخت نیروگاه
وی درباره موضع دولت در برابر اظهارنظر برخی‌ها برای مشارکت آمریکایی‌ها در ساخت نیروگاه هسته ای در کشور گفت: وقتی ما برای برنامه‌های آینده کشور، تامین انرژی هسته‌ای مصوب مجلس را در حد 20 مگاوات در سال دنبال می کنیم باید گام‌های بلندتری برداریم.
مهمانپرست تصریح کرد: نیروگاه‌های موردنیاز ما باید در ظرف زمانی مشخصی ایجاد شود و اینکه چه کشورهایی آمادگی دارند در ساخت این نیروگاه‌ها مشارکت کنند، طرح‌های بزرگ اقتصادی است که حتما رقابت زیادی میان کشورهای مختلف برای آن وجود خواهد داشت. وی افزود: هر شرکتی (چه خصوصی و چه دولتی) از هر کشوری اگر توانایی داشته باشد با استانداردهای بالا این تأسیسات را ایجاد کند در شرایط رقابتی می تواند برنده این طرح‌ها باشد و کارش را شروع کند.
امنیت منطقه
سخنگوی وزارت امورخارجه در خصوص موضع ایران در خصوص مانور نظامی رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان و مرز فلسطین و سوریه گفت: معلوم است رژیم صهیونیستی به دنبال فرصتی می گردد که به کشورهای منطقه تعرضی صورت دهد و با ایجاد تنش و درگیری امنیت منطقه را برهم ریزد.
مهمانپرست افزود: تا آنجا که اطلاع داریم کشورهای منطقه به اندازه کافی برای مقابله با هرگونه تنش و درگیری آمادگی دارند و بعید می دانیم این تصور به صورت عملی در بیاید.
فعالیت‌های هسته‌ای
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه گفت: دفاع کشورهای مختلف جهان از فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران به رویه‌ای طبیعی تبدیل شده است.
وی در خصوص اعلام حمایت رئیس جمهور آرژانتین از فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: همه کشورهایی که در چارچوب معاهده ان پی تی و تعهد به بندهای آن معتقدند باید با سلاح‌های هسته ای مقابله و از عدم اشاعه آن حمایت کرد از حقوق کشورها برای داشتن انرژی هسته ای با اهداف صلح‌آمیز دفاع می‌کنند. وی افزود: بر این اساس طبیعی است که اگر کشوری از فعالیت‌های صلح آمیز هسته ای ما حمایت نکند سؤال‌برانگیز است.
منافقین
مهمانپرست در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری درباره منافقان و اینکه برخی آنها را تهدیدی برای ایران به حساب نمی آورند، گفت: قبلاً هم اعلام کرده ایم که وجود اعضای این گروهک تروریستی هم برای امنیت منطقه خطرناک است و هم آسایش و امنیت مردم عراق را تهدید می‌کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این گروهک تروریستی با کشتار گسترده ملت ایران، هیچ جایگاهی میان مردم ایران و منطقه ندارد و باید در اسرع وقت تکلیف آن مشخص شود.
فروش بنزین
مهمانپرست در پاسخ به این سؤال که ونزوئلا به رغم تحریم‌های جدید اقدام به صادرات بنزین به ایران کرده است و برخی از شرکت‌های نفتی روسیه نیز تحریم‌های غرب را شکسته‌اند، افزود: قطعنامه 1929 که ما اصل آن را غیرقانونی می‌دانیم اشاره مستقیم به بسیاری از تحریم‌ها ندارد.
وی ادامه داد: اینکه کشورهای عضو اتحادیه اروپا یا آمریکا تحریم‌های جداگانه‌ای را علاوه بر این قطعنامه دنبال می‌کنند مورد اعتراض بسیاری از کشورهایی است که حتی در چارچوب شورای امنیت فعالیت خود را دنبال می‌کنند.
مهمانپرست گفت: این اقدامات مورد توجه خیلی از کشورها خواهد بود و آنها حاضر نیستند در مسیر اقدامات یکجانبه آمریکا حرکت کنند.
وی افزود: اگر تحریم‌ها ضد جمهوری اسلامی ایران موثر بود این همه نگرانی از طرف مقامات آمریکایی و برخی کشورهای غربی درخصوص بی‌نتیجه بودن این تحریم‌ها اظهار نمی‌شد.
باغ قلهک
سخنگوی وزارت امورخارجه درباره رسیدگی به پرونده باغ قلهک و استرداد آن نیز گفت: حتماً حکم عادلانه در این زمینه صادر خواهد شد.
مهمانپرست در پاسخ به این سؤال که آیا هنوز قوه قضاییه مشغول رسیدگی به این پرونده است، افزود: رسیدگی به پرونده‌ها ممکن است وقت‌گیر باشد اما به محض اینکه به نتیجه برسد نتیجه آن اعلام خواهد شد.