در پی ارجاع مواد 22 تا 24 لایحه حمایت از خانواده به کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، مشاجراتی میان مهدی کوچک زاده و حمید رسایی نمایندگان مردم تهران با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به وجود آمد.
به گزارش واحد مرکزی خبر ،این مشاجرات زمانی آغاز شد که لاریجانی اعلام کرد: در تصمیمی که در جلسه غیرعلنی گرفته شده است، مواد مربوط به ازدواج موقت و ازدواج مجدد به کمیسیون ارجاع می شود و اکنون مجلس به بررسی ماده 25 می پردازد.
در این لحظه رسایی در تذکری با استناد به ماده 155 آیین نامه داخلی مجلس خطاب به لاریجانی گفت: شما در دو جلسه قبل درباره ماده 22 تذکراتی را که داده بودند شنیدید و بیش از حد وقت درباره آن صرف شد چرا که شما نمی خواستید این ماده تصویب شود لذا همه تذکرات را شنیدید.
وی افزود: اگر امروز به اعتبار تذکرات دیروز این مواد را از دستور خارج کردید بگویید به اعتبار کدام ماده آیین نامه این کار انجام شده است؛ شما اگر تذکرات دیروز را وارد می دانستید باید دیروز این کار را انجام می دادید بنابراین کار شما غیرقانونی است.
لاریجانی در پاسخ به رسایی گفت: شما باید بگویید بر اساس چه ماده ای تذکر می دهید نه اینکه از من بخواهید ماده مورد استناد برای ارجاع این سه ماده به کمیسیون را بگویم.
رئیس مجلس ادامه داد: من تذکر شما را وارد نمی دانم؛ درست است که در جلسه قبل، مجلس اخطارها را وارد ندانست اما من تذکرات را وارد می دانستم و بعد از جلسه با توجه به اینکه این مواد اشکالاتی داشت و به ویژه مواد 23 و 24 اشکالاتی شرعی داشت با کمیسیون مربوط جلسه ای برگزار کردیم و به خاطر اینکه با بن بست مواجه نشویم خواستیم که این مواد به کمیسیون ارجاع داده شود.
وی خطاب به رسایی گفت: اگر رئیس تذکری را وارد بداند می تواند ترتیب اثر دهد و من در رفتار هیئت رئیسه اشکالی نمی بینم.
در این لحظه کوچک زاده درخواست تذکر داد که رئیس مجلس از او خواست تذکر را به بعد از رأی گیری درباره ماده 25 موکول کند.
میان رسایی و کوچک زاده حرفهایی رد و بدل شد که لاریجانی خطاب به آنها گفت: «توهین نکنید»، من مسئول اداره جلسه هستم و به شما اخطار می دهم جلسه را به هم نزنید.
کوچک زاده در پاسخ به لاریجانی گفت: اخطار شما هم غیرقانونی است.
لاریجانی بار دیگر گفت: شما متن آیین نامه را مطالعه نکرده اید که به رئیس جلسه می گویید اخطارش غیرقانونی است.
پس از این مشاجرات لفظی، رسایی اعتراضهایی را با صدای بلند مطرح می کرد و در این حال به قصد ترک کردن جلسه از روی صندلی خود برخاست.
تعداد زیادی از نمایندگان در مقابل درِ خروجی شمالی صحن علنی حاضر و مانع از خروج او شدند.
رسایی که با مخالفت زیادی برای خروج از آن در مواجه شد پس از گفتگوی کوتاهی مسیر خود را تغییر داد و از درِ کناری جایگاه هیئت رئیسه، مجلس را ترک کرد.
جلسه علنی مجلس تا دقایقی پس از این اتفاقات شلوغ بود و تعداد زیادی از نمایندگان، ایستاده جلسه علنی را ادامه دادند.
فرهاد بشیری نماینده پاکدشت در اخطار قانون اساسی از رئیس مجلس خواست شأن مجلس را حفظ کند.
پس از آن کوهکن عضو هیئت رئیسه به میان نمایندگانی که در یک محل تجمع کرده بودند رفت و آنها را به نشستن روی صندلیهای خود دعوت کرد.