سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دفاع نیوز (جانم فدای رهبر)

برلین - وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت و گو با نشریه اشپیگل آلمان گفت: ایران پیشنهادهایی را برای دخالت دادن ترکیه و برزیل در گفت وگوهای هسته ای ارایه کرده است.
به گزارش ایرنا، منوچهر متکی افزود: ما قصد گفت وگو با گروه به اصطلاح وین در باره تبادل مواد سوختی و دریافت سوخت با درجه غنی سازی 20درصد برای راکتور تحقیقاتی تهران در قبال تحویل اورانیوم غنی‌شده با درجه پایین را داریم. طرف مذاکره نیز فرانسه، روسیه، ایالات متحدة آمریکا، ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین خواهند بود.
وی گفت: در این مورد پیشنهادهایی نیز مبنی بر دخالت دادن ترکیه و برزیل در این گفتگوها وجود دارد.
متکی اظهار کرد: ما قصد گفت وگو داریم، ولی ابتدا باید ساختار این گروه که از پنج عضو دائم شورای امنیت و آلمان تشکیل شده است، تغییر کند. کشورهای دیگری باید به این گروه بپیوندند تا این گفتگوها با ترکیب جدید از سرگرفته شود.
وزیر امور خارجه ایران یادآور شد: نمی‌توان به حقوق یک کشور بی‌ توجهی کرد و با تهدید آن را به مصالحه مجبور ساخت. ما کاملاً مصمم به دفاع از حقوق خود هستیم و کسی که به ایران حمله کند، پشیمان خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که در اسراییل افرادی بطور جدی خواستار حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران هستند، گفت: سال‌ هاست که اسرائیل در این باره حرف می‌زند. رژیم صهیونیستی به دقت می‌داند، که اینجا چه سرنوشتی در انتظارش است. این رژیم با چنین حمله‌ ایی موجودیت خود را به خطر خواهد انداخت.
متکی با رد احتمال انجام چنین حمله ایی از سوی رژیم صهیونیستی گفت: تفسیرهای ما از وضعیت منطقه به اثبات رسیده است. ما پیش بینی تسلیم آمریکایی‌ها را در عراق کردیم که این مساله رخ داد.
وی گفت: ما در مساله هسته ای چیزی بیشتر از حق خود نمی‌خواهیم. ما این حق را بدون هرگونه کمک خارجی بدست آورده ایم و بهترین گزینه برای غرب نیز در حال حاضر به رسمیت شناختن این حق در چارچوب ضوابط و مقررات موجود است.
وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به سوالی در خصوص اجرای حکم در باره یک محکوم به زنای محصنه در تبریز گفت: مجازات ‌های اسلامی دارای چارچوب خاصی هستند و در ایران با جنایاتی که برای آنها مجازات اعدام تعیین شده با حساسیت خاصی برخورد می‌کنیم، زیرا اسلام برای جان انسان ها اهمیت خاصی قائل است.
متکی به غرب هشدار داد که هشیار بوده و فریب اتهامات مطرح شده توسط گروه‌های خاص با اهداف خاص را نخورد.
وی ادامه داد: هنوز حکم نهایی در باره این محکوم صادر نشده است و پشت این مساله کسانی هستند که به کمک رسانه های غربی اهداف دیگری را دنبال کرده و از حقوق بشر به عنوان ابزاری استفاده می کنند.
وزیر امور خارجه گفت: آنان چرا در باره کشته شدن صدها هزار نفر توسط نیروهای خارجی در افغانستان سخنی نمی گویند.
متکی به شرایط جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: ایران در منطقه ایی واقع شده است که قاچاقچیان با تجارت مواد مخدر پول هنگفتی به دست می آورند. اکثر جرائم در این کشور در ارتباط با همین مسأله است.
وی با اشاره به شهادت حدود 4 هزار پلیس و نیروی نظامی در مبارزه با مواد مخدر گفت: ما در اولین سنگر مبارزه با این مواد قرار داریم و براساس قوانین جاری کشور در این باره حکم صادر می‌کنیم. ایران از جوانان و مردم کشورهای دیگر از جمله آلمان که هدف تجارت مواد مخدر است، دفاع می کند.
متکی با رد ادعاها در باره اعدام های سیاسی در ایران گفت: در ایران هیچکس به دلایل سیاسی اعدام نمی‌شود و نمی توان نمونه ایی در این زمینه ارایه کرد.
متکی انتخابات ریاست جمهوری دهم را یک پیروزی بزرگ ملی خواند و گفت: ما در این انتخابات بالاترین میزان مشارکت را از زمان پیروزی انقلاب داشتیم. 40 میلیون نفر رأی دادند که به معنای مشارکت 85 درصدی بود. 25 میلیون نفر از این تعداد به آقای احمدی‌نژاد رأی دادند. اما همانند دوره اول انتخاب آقای احمدی‌نژاد در سال 2005 غرب انتظار نتیجة دیگری را داشت. ما فکر می‌کنیم که کشورهای غربی هنوز به بلوغ سیاسی نرسیده اند.
وی با تاکید براینکه مخالفان نتیجه انتخابات حق اعتراض داشتند، افزود: به دنبال این اعتراض مسوولان و حتی رهبر انقلاب تاکید بر رسیدگی داشته و بخشی از آراء نیز بازشماری گردید. کمیته ویژه ای هم که برای این منظور تشکیل شده بود، نتیجه انتخابات را تایید نمود.
متکی با اشاره به اینکه متهمین دستگیر شده به اشتباهات خود اعتراف کردند، گفت: اعترافات در یک فضای آزاد و در حضور نمایندگان رسانه‌ها صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه برخی از متهمین از سوی سرویس های اطلاعات غرب برای کارهایی انتخاب شده بودند، گفت: هیچ کس نمی تواند این ملت با فرهنگ و باهوش را فریب دهد و آن بازی شرم‌آوری که قصد نشان دادن این پیروزی ما در انتخابات را به شکل دیگری داشت، شکست خورده است.
متکی به رشد اقتصادی کشورمان و کاهش نرخ تورم و رشد اقتصادی اشاره کرد و گفت: روابط تجاری ایران نیز با بسیاری از کشورها گسترش یافته است. ما از آثار بحران اقتصادی که سایر جاها و از جمله اروپا را در بر گرفت ، مصون ماندیم. ایران برای اولین بار گندم صادر می‌کند و با وجود تحریم‌ها، سال گذشته یک ماهواره به فضا پرتاب کرد و بر غنی‌سازی اورانیوم نیز تسلط پیدا کرده ‌است.
وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه اروپا بیشتر از ایران از تحریم‌ های جدید رنج خواهد برد، گفت: ما طی پنج سال گذشته روابط تجاری خود را با این قاره به نصف کاهش داده‌ایم. بخشی از این کالاها را هم ‌اکنون با تولیدات داخلی تأمین می‌کنیم. برای بخش دیگر هم صادرکنندگان جدیدی پیدا کرده‌ایم. ما نگران تأمین بنزین و سایر اشکال انرژی مورد نیاز خود نیستیم.
متکی در باره خط مشی دولت آلمان در رابطه با ایران گفت: ما به دنبال دولتی برای برقراری رابطه راه نمی افتیم. سیاستمداران آلمان می توانند باقیمانده زیر ساختهای صنعتی و اقتصادی شرکتهایشان را که پس از جنگ دوم جهانی در ایران ایجاد شده است، از دست بدهند. به اعتقاد ما در شان ملت آلمان نیست که سیاستمداران آن دنباله روی یکی دو محور بوده و از سیاست خاص آمریکا حمایت کنند. توصیه من حفظ آلمانی با رویکرد مستقل است.
وزیر امور خارجه در باره مذاکره با آمریکا گفت: آقای احمدی‌نژاد آمادگی خود را برای مناظره علنی با اوباما در حضور رسانه ها اعلام کرد و نه مذاکره رسمی. این مسأله با گفتگوهای رسمی میان ایالات متحده آمریکا و ایران که رهبر انقلاب با آن مخالفت کرده است، کاملاً تفاوت دارد.
اروپام**250** 1514
انتهای خبر / خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) / کد خبر 223304