دفاع نیوز-گزارشی ازخبرگزاری فارس: نایب رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس گفت: مردم به هیچ وجه نگران پیامدها و آثار اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها نباشند زیرا تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، محمدرضا تابش ظهر امروز در جمع روسای اتحادیههای صنفی شهرستان اردکان با حضور مدیران کل تامین اجتماعی، امور مالیاتی و بازرگانی استان یزد اظهار داشت: مردم بهویژه دهکهای پایین جامعه، نگران اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها نباشند زیرا تمهیدات لازم در این زمینه در چند سال گذشته با اجرای سیاستهای ترجیحی و تعدیلی از جمله پلکانی کردن قیمت آب و برق و گاز و سهمیهبندی بنزین، اندیشیده شده و بخشی از کار انجام شده است.
*کتمان یا ارائه ناقص اطلاعات، جامعه را دچار تردید و هراس میکند
نماینده مردم اردکان در این نشست همچنین با اشاره به نقش اصناف در همراهی با انقلاب اسلامی به بررسی جایگاه اصناف در نظام اقتصادی کشور پرداخت و افزود: گرچه تولید مهم است اما نباید نقش محوری شبکه توزیع و تنظیم بازار که توسط اصناف شکل گرفته و آنها را به رابط بین تولیدکننده و مصرفکننده تبدیل کرده، نادیده گرفت.
وی خاطرنشان کرد: وجود 2 میلیون واحد صنفی فعال در سطح کشور که شبکه توزیع را سامان میبخشند و تولیدات داخلی و کالاهای وارداتی را در تعامل با دولت و مجموعه حاکمیت به مردم عرضه میکنند، حاکی از نقش موثر آنان در اقتصاد کشور است.
تابش ادامه داد: حرکت در مسیر ساماندهی اصناف با بهرهگیری از تکنولوژیهای جدید و نیازهای بازار کشور و تعاملات اجتنابناپذیر با دنیا، حرکتی ارزنده و ضروری است و اگر به نقش تعیینکننده اصناف توجه شود، مشکلات آنان برطرف و نسبت به تصمیمات و طرحها به خوبی توجیه و مطلع شوند، میتوانند نقش مهمی در اجرای تصمیمات حاکمیت از جمله طرح هدفمندسازی یارانهها ایفا کنند.
نایب رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس در ادامه بر اطلاعرسانی شفاف و کامل برای اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها تاکید کرد و بیان داشت: کتمان یا ارائه ناقص اطلاعات، جامعه را دچار تردید و هراس میکند که لازم است ضمن اطلاعرسانی کامل، آموزش قوانین به مردم و مجریان قانون، اندیشیدن تمهیدات لازم برای کنترل بازار و تامین نقدینگی واحدهای تولیدی، واقعی کردن نرخ ارز و بازتوزیع 30 درصد درآمد به دست آمده از طریق این طرح برای اصلاح ساختار تولید، مورد توجه جدی قرار گیرد.
*بخشی از طرح هدفمندسازی یارانهها در چند سال گذشته اعمال شده است
عضو کمیسیون تلفیق برنامه پنجم توسعه کشور در ادامه با استناد به برخی اطلاعات موجود، برخی آمارهای ارائه شده از جمله مصرف 70 درصدی یارانهها توسط سه دهک بالا و 30 درصد باقیمانده توسط هفت دهک پایینی جامعه را غیرقابل قبول دانست و افزود: «از سال 86 اعمال تعرفه پلکانی برق و گاز را داشتیم، بنزین سهمیهبندی شد، سهمیه بنزین خودروهای گرانقیمت حذف شد، در حال حاضر 53 درصد یارانه بنزین توسط خودروهای عمومی که در خدمت کل جامعه است صرف میشود، یارانه گاز مصرفی روستاها 2.5 برابر خانوارهای شهری است، از 10.6 درصد یارانههای انرژی که مربوط به نفت سفید و گاز مایع است، 77 درصد آن به خانوارهای روستایی تخصیص یافته است، وجود بیش از 6 میلیون موتورسیکلت که صاحبان آنها جزو دهکهای پایین درآمدی جامعه هستند» و آماری از این دست حاکی از این است که بهرهمندی دهکهای بالا با آمارهای موجود صحیح نیست.
تابش ادامه داد: این آمارها همچنین نشانگر آن است که با تمهیدات اندیشیده شده، بخشی از مقوله طرح هدفمندسازی یارانهها در چند سال گذشته در جامعه اعمال شده و به ویژه دهکهای با درآمد پایین در جامعه نباید نگران هدفمندسازی یارانهها باشند.
وی ابراز امیدواری کرد: چنین جلساتی به رفع مشکلات اصناف و کمک در مسیر کارآمد کردن این بخشها بیانجامد.
در این جلسه نمایندگان اصناف نیز به بیان بخشی از مشکلات خود پرداختند که از آن جمله میتوان به عدم برخورداری از ساختمان مناسب مجمع امور صنفی، تعیین مالیات بر اساس درآمدها، دریافت مالیات از کسبه جنب زیرگذر اردکان با توجه به ادامه کار ساخت و ساز این پروژه، عدم برخورداری از مسئول تمام وقت برای اداره مالیات شهرستان اردکان و بیمه قالیبافان اشاره کرد.
مدیرکل تامین اجتماعی استان یزد نیز در این جلسه با تقدیر از حسن اخلاق کسبه استان یزد، تعامل بین اصناف و واحدهای تابعه تامین اجتماعی استان را خوب و سازنده توصیف کرد و افزود: نبود فرهنگ بیمهای در جامعه که یکی از دلایل آن عدم اطلاعرسانی کافی است، از مشکلات موجود در استان یزد است.
جمیل حقپرست با اشاره به وجود 220 هزار بیمه شده در استان یزد در کارگاههای مختلف و 33 هزار مستمریبگیر افزود: با احتساب افراد تحت تکفل، 65 درصد جمعیت استان یزد زیر پوشش خدمات تامین اجتماعی قرار دارند.
وی در مورد عدم اجرایی شدن قانون بیمه قالیبافان گفت: عدم تهیه نرمافزار لازم از دلایل تعویق در اجرای این قانون است که این امر در دست پیگیری است.
مدیرکل امور مالیاتی استان یزد نیز هدفگذاری سازمان متبوع خود در افزایش درآمدهای مالیاتی را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: این افزایش درآمد از طریق منابع و مؤدیان جدید مالیاتی، پیگیری معوقات و قوانینی همچون مالیات بر ارزش افزوده حاصل میشود.
سیدناصر ابراهیمی، افزایش رضایت مؤدیان را از اولویتهای این اداره دانست و بر استفاده از تکنولوژیهای روز برای کاهش هزینه پرداخت مالیات تاکید کرد.
وی در ادامه به سئوالات اصناف پاسخ داد و قول مساعد داد تا نسبت به بخشودگی مالیات کسبهای که در جنب محل احداث زیرگذر اردکان هستند، اقدام کند.
رئیس سازمان بازرگانی استان یزد نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت اصناف در استان و اقدامات انجام گرفته در حوزههای کنترل قیمت و طرح هدفمندسازی یارانهها ارائه کرد و به سئوالات تعدادی از اصناف پاسخ داد.
انتهای پیام/س10