خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران سرویس: جام ملتهای آسیا
ملی پوشان فوتبال ایران جدی ترین حریف خود را در گروه D جام ملتها با پیروزی 2 بر یک از پیش رو برداشت.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تیم ملی فوتبال ایران و عراق در آخرین دیدار از دور اول مرحلهی گروهی از ساعت 19:45 دقیقه به وقت تهران به مصاف هم رفتند تا تمام تیمهای حاضر در رقابتها یک بازی انجام داده باشند. عراق در نیمهی نخست با گل یونس محمود راهی پیش افتاد، اما رضایی در دقیقهی 42 کار را به تساوی کشاند. در نیمهی دوم مبعلی روی یک کار ایستگاهی گل برتری ایران را به ثمر رساند.
دو تیم به احترام کشتهشدگان سانحهی سقوط هواپیما در ارومیه در ابتدای دیدار یک دقیقه سکوت کردند. این در حالی بود که مسئولان فدراسیون درخواست کرده بودند بازوبند مشکی بر روی پیراهن بازیکنان تیم ملی ایران بسته شود که این مساله با مخالفت مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا منتفی شد.
ملی پوشان ایران با سوت ایرماتف بازی را آغاز کردند. بازی در دقایق ابتدایی با احتیاط از سوی هر دو تیم آغاز شد. آندرانیک تیموریان در دقیقهی دوم بازی نخستین خطای بازی را انجام داد.
نخستین حملهی جدی را عراق انجام داد. یونس محمود در دقیقهی 4 موقعیت تقریبا تک به تک توپ را به پاهای رحمتی کوبید.
در ادامه خطای نصرتی در دقیقهی 5 موقعیتی را برای عراق به وجود آورد که ضربهی آزاد ارسالی از هوار ملامحمد با بی دقتی از بالای دروازهی ایران به بیرون رفت.
خطای علا در دقیقهی 7 در میانهی میدان روی مبعلی ایران صاحب یک ضربهی خطای غیر مستقیم کرد. سانتر مبعلی با ضربهی سر مدافعان عراق دفع شد.
در دقیقهی 8 یک بار دیگر سانتر ارسالی مبعلی را مدافعان عراق دفع کردند. ایرماتف ازبک در این دقایق مرتبا به نشانهی خطای عراقیها در سوت خود می دمید. احسان حاج صفی یک دقیقهی بعد، پرتاب اوت بلندی انجام داد که کاسد توپ را در اختیار گرفت.
ایران که توپ و میدان را در اختیار گرفته بود رفته رفته بر بازی مسلط می شد، اما هنوز موقعیت جدی بر روی دروازه ی عراق ایجاد نشده بود.
در دقیقه ی 12 عراق صاحب گل شد. یونس محمود در دهانه دروازه صاحب موقعیت شد و دروازهی خالی را باز کرد. مهدی رحمتی روی سانتر ارسالی خروج موفقی نداشت.
در دقیقهی 18 سانتر ارسالی بر روی دروازهی عراق در صورتی که با دقت بیشتری همراه می شد می توانست غلامرضا رضایی را صاحب توپ کند، اما سرعت توپ زیاد بود و به بیرون رفت.
دو تیم در ادامه حملهی جدی انجام ندادند و توپ بیشتر در میانهی میدان در حال گردش بود، هرچند عراق با 54 درصد مالکیت توپ بیشتر از ایران صاحب توپ و میدان بود در اختیار داشت در دقیقهی 22 شوت محمد غلامی با بی دقتی با اختلاف زیاد به بیرون رفت.
در دقیقهی 24 هادی عقیلی با ضربهی سر دروازهی کاسد را تهدید کرد،اما سنگربان عراق با جایگیری خوب مانع از فروریختن دروازهاش شد. یک دقیقهی بعد عراق می توانست صاحب گل دوم شود، اما هادی عقیلی با ضربهی سر سانتر ارسالی را دور کرد.
ایران در دقیقهی 27 صاحب نخستین ضربهی کرنر بازی شد، اما سانتر مبعلی را مدافعان عراق با ضربهی سر دفع کردند تا ایران صاحب موقعیت نشود.
بازیکنان تیم ملی ایران در پایان 30 دقیقهی نخست اندکی بیش از 30 کیلومتر در زمین دوندگی داشتند.
در دقیقهی 33 احسان حاج صفی از سمت چپ حرکتی به سمت دروازه انجام داد، اما ایرماتف هند بازیکن بیست سالهی ایران را اعلام کرد.
عراق در نیمهی نخست خطاهای زیادی را انجام داد و بیش از دو برابر ایران مرتکب خطا شد.
در دقیقهی 35 ایرماتف می توانست ایران را در پشت محوطهی جریمه صاحب ضربهی آزاد کند، اما این داور ازبک اعتقادی به خطا نداشت.
جواد نکونام در دقیقهی 36 موقعیت نصف و نیمهی ایران را از دست و با بی دقتی شوتش را به آسمان کوبید.
بهترین فرصت گلزنی ایران در دقیقهی 39 از دست رفت و مهاجمان نتوانستند از سردرگمی مدافعان عراق استفاده کنند. ضربهی محمد غلامی پس از چند بار رفت و برگشت با اختلاف از بالای دروازه به بیرون رفت.
در دقیقهی 42 غلامرضا رضایی روی اشتباه مدافعان عراق درآفسایدگیری با کاسد تک به تک شد و با شوتی دقیقه به گوشهی دروازه بازی را به تساوی کشاند.
پس از این گل ایران باز هم حمله خود را ادامه داد اما شوت شجاعی در دقیقهی 43 از بالای دروازه به بیرون رفت. البته در دقایق پایانی تیم عراق دو موقعیت خوب برای رسیدن به گل برتری داشت، که هیچ کدام از آنها به ثمر نرسید.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از دوحه، نیمهی دوم دیدار تیمهای ایران و عراق با حملهی خطرناک عراق و سانتر به روی دروازهی ایران آغاز شد که این موقعیت با دفع عقیلی از بین رفت.
عراق که نشان می داد برای رسیدن به گل برتری به میدان آمده، در نیمهی دوم بیشتر در زمین ایران کار را دنبال می کرد و در دقیقهی 49 نخستین ضربهی کرنر را به دست آورد، اما ضربهی سمال سعید به شکل خطرناکی از کنار دروازه به بیرون رفت. ایران که تا دقیقهی 50 کمتر در زمین عراق ظاهر شده بود، رفته رفته خودش را در زمین پیدا کرد تا بازی متعادل شود.
در دقیقهی 52 ایران صاحب ضربهی کرنر شد، اما ضربهی سر مدافعان پیش تاخته ایران در هر دو نوبت راهی به دروازه نیافت.
ایران در دقیقهی 53 در سمت چپ دفاع عراق صاحب ضربهی آزاد شد و شجاعی و مبعلی پشت توپ قرار گرفتند، شجاعی جدا شد و مبعلی ضربهی آزاد را زد اما سانتر او را مدافعان عراق دفع کردند و شوت برگشتی را غلامرضا رضایی با بی دقتی به اوت زد.
غلامرضا رضایی با بازی خوانی خوب مدافع عراق می توانست صاحب موقعیت شود، اما کاسد با خروج به موقع توپ را در اختیار گرفت.
ایران کاملا در نیمهی دوم توپ و میدان را در اختیار گرفته بود، اما فرصتهای نصفه نیمهی ایران یکی پس از دیگری از دست می رفت.
ضربهی آزاد از جناح راست در دقیقهی 58 برای چندمین بار به روی دروازهی عراق ارسال شد اما باز هم مداعان عراق موفق تر بودند.
پانزده دقیقهی پنجم دیدار تیمهای ایران و عراق با شیطنت یونس محمود آغاز شد.
گلزن عراق که نتوانسته بود عقیلی را پشت سر بگذارد، با دست به سر او ضربه زد که این مساله با واکنش بازیکنان ایران و نکونام همراه شد، اما ایرماتف به یونس محمود کارت زرد نداد.
در دقیقهی 65 احسان حاج صفی با زرنگی کرنر گرفت. سانتر مبعلی را باز هم مدافعان عراق دفع کردند و موقعیت از دست رفت. یک دقیقه بعد ملامحمد خطای خشنی روی غلامرضا رضایی انجام داد، اما ایرماتف همچنان ترجیح می داد دست به جیب نشود و بازی را اداره کند.
حملههای ایران در نیمهی دوم باعث شد برتری در داشتن مالکیت توپ از 54 درصد به سود عراق به 53 درصد برای ایران تغییر کند.
نخستین تعویض بازی را ایران در دقیقهی 69 افشین قطبی انجام داد و محمدرضا خلعتبری به جای مسعود شجاعی وارد زمین شد.
یونس محمود در محوطهی جریمه صاحب توپ شد، اما ایرماتف خطای این مهاجم بر روی عقیلی را اعلام کرد و موقعیت را از او گرفت.
در دقیقهی 70 عراق بهترین موقعیت خود را به دست آورد. غفلت مدافعان ایران عراق را در موقعیت ضدحمله قرار داد، اما سید مهدی رحمتی با خروج به موقع و تکل زدن دروازهاش را بسته نگه داشت.
بازیکنان ایران تا این لحظه 85 کیلومتر در زمین دویده بودند که 4 کیلومتر از بازیکنان عراق بیشتر بود.
رضایی در دقیقهی 76 می توانست گل دوم ایران را به ثمر برساند، اما ضربهاش تور پشت دروازه را لرزاند.
در دقیقهی 77 مهدی رحمتی با خروج خوب توپ ارسالی روی دورازه را مهار کرد. عراق که در دقایق ابتدایی نیمهی دوم در لاک دفاعی فرو رفته بود، چند حملهی نسبتا خطرناک به روی دروازهی ایران انجام داد.
خلعتبری روی یک کار تیمی در دقیقهی 78 صاحب یک فرصت خوب داشت، اما با تعلل بیش از حد باعث شد مدافعان عراق از راه برسند و موقعیت از دست رفت.
هافبکهای عراق که در نفوذ به عمق دفاع ایران ناکام مانده بودند روی به ارسال از جناحین آوردند که سید مهدی رحمتی بدون اشتباه توپهای ارسالی را در اختیار می گرفت. عراق تا این لحظه 24 بار مرتکب خطا شده بود و این آمار برای ایران 15 خطا بود.
ایرماتف در دقیقهی 83 سرانجام دست به جیب شد و نخستین کارت زرد بازی را به سامر سعید به دلیل خطا بر روی خلعتبری نشان داد.
همین ضربهی خطا به گل دوم ایران تبدیل شد. ضربهی آزاد مبعلی در دقیقهی 84 بدون برخورد به هیچ یک از بازیکنان راهی دروازه شد.
افشین قطبی برای حفظ برتری پژمان نوری را به جای مبعلی راهی زمین کرد، تا خط دفاع ایران استحکام بیشتری پیدا کند.
در دقیقهی 90 حرکت تکنیکی زیبای خلعتبری یک ضربهی ایستگاهی را در جناح چپ نصیب ایران کرد سانتر ارسالی به روی دروازه با ضربهی سر خطرناک عقیلی همراه شد اما توپ با اختلاف بسیار اندکی به بیرون رفت.
در دقایق تلف شده اتفاق خاصی رخ نداد تا ایران نخستین گام را در جام ملتهای آسیا محکم بردارد.
**ترکیب دو تیم:
ایران: سید مهدی رحمتی، محمد نصرتی، هادی عقیلی، سید جلالی حسینی، احسان حاج صفی، آندرانیک تیموریان، جواد نکونام (کاپیتان)، ایمان مبعلی، غلامرضا رضایی، محمد غلامی و مسعود شجاعی
عراق: کاسد، نشات اکرم، عماد محمد رضا، یونس محمود، حسین منیر، هوار ملامحمد، سلام شاکر، فانی علی الرحیما، سمال سعید، علا عبدالرضا، مهدی کریم.
کارت زرد: سامر سعید از عراق
انتهای پیام
کد خبر: 8910-14544
|