حضرت رسول (ص) برای پبشبرد اهداف اسلامی، مأموریت دیپلماسی اسلامی و ارتباط با ادیان مختلف را بر عهده سلمان فارسی گذاشت.

حجتالاسلام تقی دشتی، عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتوگو با خبرنگار آیین و اندیشه باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: سلمان فارسی حلقه اتصال تمدن حقیقتجوی ایران با تمدن حقیقت ناب اسلامی است. به عبارتی، سلمان فارسی نمادی است از یک فرهنگ الهیگرا و یکتاپرستی ایران که پس از جستوجوی بسیار به منبع شناخت الوهیت دست مییابد. او حقیقتاً خود را در معرض منبع و منشأ نور قرار میدهد و بنا به فرموده حضرت رسول (ص) در شمار اهلبیت قرار میگیرد.
وی افزود: حضرت سلمان سنبل گرایش به اهلبیت (ع) و صاحبان اصلی معرفت و قدرت الهی است؛ سلمان فارسی مانند اکثر ایرانیان از اهل بیت(ع) فاصله نگرفتهاند و دائما گوش به فرمان مولایش حضرت علی (ع) داشت این یکی از نکات بارز رفتاری حضرت سلمان است.
وی ادامه داد: قرابت و نزدیکی سلمان فارسی به اهلبیت (ع) جالب توجه است. به عنوان مثال، اگر حضرت زهرا (س) کاری با خلیفه و یا بیرون از خانه داشت؛ با حضرت سلمان در میان میگذاشت و او را محرم اسرار تلقی میکرد.
* امام باقر (ع) از «سلمان فارسی» با عنوان «سلمان محمدی» یاد میکرد
دشتی افزود: فردی خدمت امام محمد باقر (ع) رسید و پرسید که چرا از سلمان فارسی تا این حد با احترام یاد میکنید؟ حضرت در پاسخ فرمود: نگویید سلمان فارسی بلکه بگویید سلمان محمدی! دلیل بسیار نام بردن از حضرت سلمان محمدی، سه خصلت ویژه حضرت سلمان است: نخست؛ خواسته مولایش امیرمومنان را به خواسته خود همواره مقدم میداشت. دوم؛ اینکه به فقرا احترام میگذاشت و سوم؛ دوستدار علم علما بود.
وی ادامه داد: امام صادق (ع) در روایاتی فرمودند: رسول خدا (ص) و علی (ع) به اسراری آگاه بودند و از آنجایی که دیگران قدرت تحمل شنیدنش را نداشتند؛ به سلمان گفتند و او را مخزنالاسرار میدانستند.
دشتی گفت: امام سجاد (ع) میفرماید: اگر ابوذر آنچه را که از علم و معرفت در سینه سلمان انباشته بود، میدانست، او را میکشت و این حدیث نشاندهنده اوج مقام عرفانی حضرت سلمان بود.
وی در مورد نقش حضرت سلمان در تمدن اسلامی تصریح کرد: حضرت سلمان برای پبشبرد اهداف اسلامی با ادیان مختلف و به دستور حضرت رسول (ص) ارتباط داشت و به اصطلاح مأمور دیپلماسی اسلامی بود. دومین مطلب اینکه حضرت سلمان با طرح و ایده جنگ خندق، اسلام را از یک شکست حتمی رهایی داد که خدمت بزرگی برای پایداری اسلام بود.
* 4 هزار ایرانی به واسطه دعوت سلمان فارسی مسلمان شدند
عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: نکته جالب این است که حضرت سلمان در جنگ قادسیه که برای دعوت ایرانیان به اسلام صورت گرفت، قبل از جنگ ایرانیان را به اسلام دعوت کرده که با این دعوت، حدود 4هزار نفر از سپاهیان ایران به سپاه مسلمانان در مدائن پیوستند. پس از این نقش بود که عمارت مدائن به حضرت سلمان واگذار شد.
وی ادامه داد: نکته مهمتر اینکه حضرت سلمان نقشی که در معرفی اسلام ناب داشتند را تبلیغ کردند. او همیشه ولایت حضرت علی را مورد تاکید قرار میداد و مطابق برخی نظرها، سلمان بنیانگذار تشیع در ایران است.
عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان در مورد ولایتپذیری سلمان فارسی گفت: بر اساس روایات امام صادق (ع) سلمان خواسته مولایش امیرالمؤمنین (ع) را همواره بر خواسته خویش همیشه مقدم میداشت. همچنین سلمان در دوران قصب خلافت همواره همراه حضرت علی (ع) بودند و از معدود یاران دوران غربت امامت محسوب میشد. جالب اینکه تعدادی دیگر مانند زبیر نیز همراه حضرت علی (ع) بودند که بعدها رو در روی حضرت قرار گرفتند اما سلمان تا آخرین لحظه عمر به ولایت وفادار ماند، برای اینکه حضرت علی را شناخته بودند و بصیرت شناخت حق را نیز داشت. بنابراین هرگز دست از حمایت حضرت علی (ع) بر نداشت.
انتهای پیام/ک/5