وزیر بهداشت درباره اخبار مطرح شده مبنی بر مرگ و میر ناشی از آنفلوآنزا گفت: هر سال در مورد انواع آنفلوآنزاها، تعدادی مرگ و میر در کشور گزارش میشود که این موارد مربوط به افراد دارای بیماریهای زمینهای است. امسال نیز تاکنون 13 نفر به دلیل آنفلوآنزای H3N2 جان خود را از دست دادند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، دکتر مرضیه وحید دستجردی در حاشیه گردهمایی دستاندرکاران نظام سلامت کشور، گفت: امسال نیز مانند سالهای گذشته در مورد انواع آنفلوآنزا و از جمله آنفلوآنزای H3N2 به ویژه در مراکز ازدحام جمعیتی مانند زندانها، سربازخانهها و مدارس تعدادی بیمار داریم. بر اساس آنچه که تاکنون به دست من رسیده اغلب مرگ و میر ناشی از آنفلوآنزا مربوط به کسانی است که دچار بیماریهای زمینهای بودهاند.
وی گفت: همچنان توصیه می شود افراد نکات بهداشتی را رعایت کرده و مبتلایان به آنفلوانزا از دست دادن و روبوسی با دیگران پرهیز کنند. رعایت نکات بهداشتی در افراد دارای بیماریهای زمینهای بسیار پراهمیت است. در مجموع وزارت بهداشت تمام کل موارد آنفلوآنزا را بررسی و رصد میکند و تعداد موارد مرگ ناشی از انواع آنفلوآنزا گزارش میشود.
به گفته وی، ویروس جدید آنفلوانزا با نام H3N2 وارد کشور شده است که مانند دیگر انواع آنفلوانزا است. این ویروس تاکنون تعداد کمی از مردم را مبتلا کرده است. میزان بستری در این ویروس زیاد نیست و با آنفلوانزای سال گذشته تفاوت زیادی دارد.
رونمایی از پنج داروی درمان آسم، نازایی و برخی از سرطانها در دهه فجر
وزیر بهداشت همچنین از رونمایی از حدود پنج داروی با تکنولوژی پیشرفته در دهه فجر خبر داد و گفت: داروهایی که در دهه فجر رونمایی میشوند در درمان آسم، برخی از سرطانها، درمان نازایی و برخی از بیماریهای ضعیف کننده عصبی و عضلانی موثر هستند.
دستجردی با اشاره به برنامهریزی برای تولید 12 داروی با تکنولوژی بالا، گفت: داروهای ضد سرطان، درمان نازایی، بیماریهای ریوی و ... جزو داروهایی هستند که در حال تولید هستند و با ورود به بازار حدود 250 میلیون دلار ارزبری را کاهش میدهند.
وی گفت: این داروها در حال حاضر تولید و برای اخذ مجوز ورود به بازار به معاونت غذا و دارو ارایه شدهاند تا مراحل مربوط به کارآزمایی بالینی را طی کنند.
برنامهریزی برای تولید 30 داروی با فنآوری پیشرفته تا سه سال آینده
وزیر بهداشت با بیان این که اکنون حدود 140 داروی بیوتکنولوژی در دنیا تولید میشود، ادامه داد: همچنین برنامه ریزیهای لازم صورت گرفته که تا سه سال آینده 30 داروی دیگر نیز در کشور تولید شود. برنامهریزی شده که بتوانیم تولید دو درصد از محصولات بیوتکنولوژی دنیا را به ایران اختصاص دهیم.
تشکیل کمیتهای در شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت برای بررسی چگونگی تفکیک پزشکان بخش دولتی و خصوصی طی برنامه پنجم توسعه
وزیر بهداشت در ادامه درباره اظهار نگرانی پزشکان در مورد مصوبه مجلس مبنی بر ممنوعیت حضور پزشکان بخش دولتی در بخش خصوصی، گفت: در این زمینه با همکاری معاونتهای مختلف وزارت بهداشت، کمیتهای در شورای سیاستگذاری وزارتخانه تشکیل شده که چگونه بتوانیم این تفکیک را در طول برنامه پنجم انجام دهیم. البته مصوبه مجلس هم شرط و شروطی دارد و در آن ذکر شده که اعتبارات لازم برای اجرای آن تهیه شود.
وی در این باره ادامه داد: در این زمینه اقدامات کارشناسی در حال انجام است و میزان اعتبارات لازم برای اجرای آن مشخص میشود. بنابراین هر زمان اعتبارات فراهم شد، قانون اجرایی میشود. به این ترتیب اجرای این قانون اصلا جای نگرانی ندارد و اگر اجرا شود وضعیت پزشکان از وضعیت کنونی بهتر خواهد شد اما حتما باید مقدمات لازم برای اجرا که همان اعتبارات است، فراهم شود.
گزارشهای بخش دولتی و خصوصی درمان در زمینه هدفمندی یارانهها در دولت مطرح میشود
از درآمدهای هدفمندی یارانهها، کمک لازم به تمام مراکز درمانی صورت میگیرد
وزیر بهداشت همچنین درباره ابراز نگرانی بخش درمان خصوصی در مورد افزایش هزینهها به دنبال هدفمندی یارانهها و مشخص نبودن کمکهای دولت در این زمینه، گفت: هدف از اجرای قانون هدفمندی یارانهها، اصلاح الگوی مصرف بوده است بنابراین تمام بیمارستانهای خصوصی و دولتی و مراکز درمانی و آموزشی باید اصلاح الگوی مصرف داشته باشند. برخی از بیمارستانها که اصلاح الگوی مصرف را اجرا کردند توانستند30 درصد از میزان مصرف حاملهای انرژی را کاهش دهند.
وی با تاکید بر آن که به دنبال هدفمند شدن یارانهها تا پایان امسال نباید هزینههای درمانی افزایش یابد، ادامه داد: در عین حال گزارشاتی که از بخش دولتی و خصوصی در زمینه هدفمندی یارانهها دریافت میکنیم در دولت مطرح خواهیم کرد و از بخش هدفمندی یارانهها کمک لازم و مناسبی را به تمام مراکز درمانی خواهیم داشت. اما این امر مستلزم آن است که مراکز درمانی کمربندها را محکم ببندند و اصلاح دقیق الگوی مصرف داشته باشند.
انتهای پیام